VIDEO Cum zburau pe deasupra capetelor rachetele rusești care au lovit aeroportul din Vinița / Ce a mai rămas din aeroport

Rusia ar fi folosit rachete de croazieră Kalibr pentru a ataca duminică aeroportul din oraşul Viniţa, situat la aproximativ 200 de kilometri sud-vest de Kiev, cel puțin așa apare după filmările surprinse de oamenii de la sol.

Atacul cu rachete Kalibr in VinitaFoto: Colaj foto

Mai multe cadre surprinse și publicitate pe rețelele de socializare arată cum rachete ce par a fi la formă cu cele Kalibr zboară la joasă altitudine. La câteva minute după aeroportul din Vinița a fost lovit.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a făcut duminică un nou apel către NATO să închidă spațiul aerian al Ucrainei, după ce aeroportul a fost lovit.

  • ”Tocmai am fost informat despre lovituri cu rachete împotriva orașului Viniţa. Aeroportul a fost complet distrus (…) Repetăm ​​în fiecare zi – închideți cerul deasupra Ucrainei. (…) Vă rog să creați o zonă umanitară fără rachete, fără bombe aeriene.
  • Dacă nu o faceți, măcar să ne dați avioane ca să ne putem apăra, pentru că altfel rămâne doar concluzia – vreți să fim uciși foarte încet”, a spus Zelenski, înttr-un nou mesaj transmis duminică pe Telegram, conform CNN.

Urmărește ultimele evoluții ale războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *