VIDEO Explozie la conducta care transportă gaze din Rusia în Europa prin Ucraina / Cel puțin trei persoane au murit

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Trei persoane au murit în urma unei explozii care s-a produs la o conductă din centrul Rusiei care transportă gazele din zona arctică a țării prin Ucraina către Europa, au declarat marți autoritățile citate de agenția rusă de știri TASS, transmite Reuters.

Explozie la conducta care trnsportă gaze din Rusia prin Ucraina către EuropaFoto: captură Twitter

Autoritățile locale au declarat că fluxul de gaz prin secțiunea din conducta Urengoi-Pomary-Uzhhorod a fost întrerupt.

Trei persoane au murit și una a fost rănită, potrivit serviciilor locale de urgență citate de TASS.

Ministerul pentru Situații de Urgență din regiunea Ciuvașia a declarat că explozia de la conductă s-a produs în timpul unor lucrări de întreținere planificate în apropierea satului Kalinino, la aproximativ 150 km vest de orașul Kazan. Ministerul a mai precizat a precizat că flacăra de gaz a fost stinsă.

Conducta, construită în anii 1980, intră în Ucraina prin punctul de măsurare Sudzha, în prezent principala rută prin care gazul rusesc ajunge în Europa.

Sediul central al producătorului de gaze de stat Gazprom și filiala locală nu au răspuns imediat la solicitările Reuters.

Gazprom declarase marți că se așteaptă să pompeze 43 de milioane de metri cubi de gaz către Europa prin Ucraina prin Sudzha în următoarele 24 de ore, un volum în linie cu cel din ultimele zile.

spot_imgspot_img