VIDEO FOTO O casă neoromânească de pe bd. Pache Protopopescu a fost pusă la pământ / Primăria Capitalei a dat autorizație de demolare, iar în loc s-ar putea construi blocuri de 6 etaje – Administratie Locala

O casă neoromânească, construită în urmă cu circa 100 de ani pe bd. Pache Protopopescu din Capitală, este pusă la pâmânt. Primăria Capitalei, condusă de Gabriela Firea, a dat autorizație de demolare în 3 aprilie 2020, în perioada în care oamenii stăteau izolați în case din cauza pandemiei. La fața locului nu există panou de șantier cum ar trebui din punct de vedere legal. Tot Primăria Capitalei a dat aviz de urbanism preliminar pentru construirea unui ansamblu rezidențial cu blocuri de 6 etaje pe teren. Bulevardul este zonă protejată.

Reporterul HotNews.ro deplasat la fața locului nu a găsit nicăieri un panou de șantier cu informațiile legate de lucrările de demolare, deși din punct de vedere legal acest panou ar trebui să existe.

Potrivit informațiilor de pe site-ul Primăriei Capitalei, pentru adresa bd. Pache Protopopescu nr. 33-35 este în procedură de aprobare un Plan Urbanistic Zonal care prevede construirea unui ansamblu de locuințe colective, servicii, birouri cu blocuri de până la 6 etaje pe teren (două subsoluri, parter, 4etaje – etajele 5 și 6 retrase), înălțime 25 m. Beneficiar este Rocon Grup SRL, iar proiectant URBE 2000, arhitect Constantin Enache.

Potrivit regulamentului zonei protejate, înălțimea maxim admisă este 19 m.

Pașii următori pentru aprobarea PUZ-ului sunt obținerea avizului de urbanism, aviz de la Ministerul Culturii, aprobarea în Consiliul General.

Cum arăta înainte casa:

După demolare:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *