VIDEO Garbine Muguruza a câștigat Turneul Campioanelor după finala în fața revelației Anett Kontaveit – Tenis

Garbine Muguruza (5 WTA) a cucerit, joi dimineață, Turneul Campioanelor, după victoria în fața lui Anett Kontaveit (8 WTA), ultima jucătoare ce a obținut biletele pentru această competiție (ca urmare a câștigării Transylvania Open).

Muguruza a învins-o pe Kontaveit, scor 6-3, 7-5, într-o oră şi 38 de minute de joc.

“În acest moment mă simt extrem de fericită şi uşurată, pentru că este un turneu la care am avut probleme la început, iar apoi am reuşit să joc bine. Înseamnă mult pentru mine să câştig un turneu atât de mare în America Latină. Este pur şi simplu perfect. Sunt fericită că mi-am demonstrat mie însămi din nou că pot fi cea mai bună, că pot fi ‘maestra’, cum spunem noi în spaniolă.

Este o recompensă pentru n an atât de pung. Eu şi echipa mea am muncit mult. Acest trofeu, acum, aici, aici… este cel mai frumos sentiment. Nici măcar clasamentul. Doar pur şi simplu să îl ating şi să îl duc acasă. Este un fel de a spus: ‘Am rueşit’”, a declarat Garbine Muguruza după finală.

De știut:

  • A fost prima finală din carieră de la Turneul Campioanelor pentru Garbine Muguruza și Anett Kontaveit.
  • Ca urmare a succesului de noaptea trecută, Garbine Muguruza va încheia anul pe locul 3 în clasamentul mondial, cea mai bună clasare a sa pe final de sezon după 2017, când a încheiat pe locul 2, iar Anett Kontaveit va urca până pe 7 (urcare un loc, cea mai bună clasare din carieră).
  • Muguruza este prima iberică în ultimul act începând din 1993, atunci când Arantxa Sanchez Vicario era învinsă în marea finală de Steffi Graf.
  • Kontaveit își putea trece în CV al treilea turneu consecutiv câștigat după Kremlin Cup (Moscova) și Transylvania Open (Cluj-Napoca).
  • Pentru Muguruza este al zecelea trofeu la simplu, al treilea din 2021 (după Dubai şi Chicago).​

Aici poți vedea un rezumat al finalei dintre Muguruza și Kontavei:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *