VIDEO Grătar la miez de noapte într-o localitate din Suceava aflată în carantină. Petrecăreții, depistați cu ajutorul unei drone – Coronavirus

Un grup de 16 locuitori ai comunei sucevene Pătrăuţi, aflată în carantină din cauza coronavirusului, au fost prinşi la o petrecere în aer liber, la miez de noapte. Oamenii făceau grătar și au fost depistatați cu ajutorul unei drone a MInisterului de Interne dotată cu o cameră de termoviziune.

Monitorul de Suceava scrie că grupul de 16 persoane, între care și un adolescent în vârstă de 15 ani, a fost observat cu ajutorul camerelor de termoviziune, care au depistat focul aprins de petrecăreți. O parte dintre ei erau sub influența băuturilor alcoolice.

Cei 15 adulți au fost sancționați cu amenzi în valoare totală de 30.000 de lei, pentru părăsirea zonei de carantină și încălcarea restricțiilor de circulație.

Localitatea Pătrăuți este monitorizată de Poliție, mai ales că în urmă cu o săptămână zeci de localnici au fost identificați pe aeroporturile din Cluj și din Sibiu, de unde voiau să plece la muncă în Germania.

”Pentru a evita filtrele instituite pe drumurile publice, au traversat zona agricolă către o localitate limitrofă, neaflată în carantină, loc în care au fost așteptați de două microbuze care i-au transportat spre locul de îmbarcare într-un autocar cu destinația spre aeroportul din Cluj. În urma cercetărilor efectuate, s-au aplicat sancțiuni și s-a întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor”, transmitea Ministerul de Interne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *