VIDEO Imagini cu soldați ucraineni care se antrenează pe obuzierele primite de la SUA / Ce tehnică militară au trimis americanii Kievului

0
1

Ucraina a desfășurat în linia frontului multe dintre noile sale obuziere M777 primite de la Statele Unite, iar Washingtonul a livrat toate cele 90 de piese de artilerie, cu excepția uneia, conform ambasadei americane la Kiev.

Obuzier M777Foto: YouTube

Reuters scrie că livrarea de obuziere M777 implică o cheltuială uriașă a Statelor Unite, pentru a ajuta Ucraina în războiul declanșat de Rusia în 24 februarie.

Armata Ucrainei a postat imagini cu soldații ucraineni care sunt antrenați de americani pentru a folosi obuzierele M777 furnizate de către SUA.

„Obuziere M-777 în acțiune. Fac parte din cel mai recent pachet de 800 de milioane de dolari al Statelor Unite pentru forțele armate ucrainene. Toate, cu excepția unuia dintre cele 90 de obuziere trimise de Statele Unite, sunt acum în Ucraina, multe fiind desfășurate în linia frontului”, arată sursa citată.

Ministrul ucrainean al afacerilor externe Dmitro Kuleba s-a întâlnit duminică, în marja reuniunii informale NATO de la Berlin, cu secretarul de stat american Antony Blinken, precizând că Ucraina va beneficia de “mai multe arme şi alte ajutoare, care sunt în drum spre Ucraina”.

Ce este M777

Obuzierul M777 a fost dezvoltat de BAE Systems Land Systems și se găsește in special în dotarea forțelor armate americane, canadienie si indiene.

M777 are o putere de foc egală cu cea a sistemelor remorcate de 155 mm din generația actuală, la mai puțin de jumătate din greutate. Obuzierul este echipat cu o țeavă de calibru 39. Viteza la gura țevii este de 827m/s, potrivit Army-Technology.

Distanța maximă de tragere este de 24,7 km -30 km.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here