VIDEO Incendiu de vegetaţie de amploare în localitatea buzoiană Breaza / Prefect: Peisajul seamănă incredibil de mult cu Grecia, tot ce vezi în jur e ars

Un incendiu de vegetaţie izbucnit în localitatea Breaza (din județul Buzău) s-a extins extrem de mult pe delurile din împrejurimi, cuprinzând circa 500 de hectare de vegetaţie uscată si circa 50 de hectare de pădure de pin, relatează News.ro. Pentru stingerea focului au fost mobilizaţi toţi angajaţii ISU Buzău, dar a fost solicitat si sprijinul pompierilor din Vrancea și Prahova. „Peisajul seamănă incredibil de mult cu Grecia, tot ce vezi în jur e ars”, a transmis prefectul de Buzău, care anunţă că mâine va convoca CJSU şi va propune să se instituie zone speciale de siguranţă publică.

Incendiu de vegetaţieFoto: Facebook/ ISU Buzau

Conform prefectului judeţului Buzău, Daniel Ţiclea, în incendiul de la Breaza, care e departe de a fi stins, au ars până acum circa 500 de hectare de vegetaţie uscată şi circa 50 de hectare de pădure de pin.

Pentru stingerea focului intervin cel puţin 115 pompieri şi jandarmi, alături de voluntari din mai multe localităţi din împrejurimi. Focul a ajuns foarte aproape de releul de telecomunicaţii de pe Dealul Istriţa.

Conform prefectului de Buzău, peisajul de pe dealurile Buzăului seamănă foarte mult cu ce s-a întâmplat în vara anului trecut în Grecia.

„După părerea mea, peisajul seamănă incredibil de mult cu Grecia. Tot ce vezi în jur e ars. Cred că e cel mai grav eveniment din această primăvară. Cred ca sunt 500 de ha de vegetație uscată arsă şi cel putin 50 de ha de pădure de pin afectată. Am reuşit izolarea, dar mai avem un focar spre Buzău. Mâine voi convoca CJSU şi voi propune să se instituie zone speciale de siguranţă publică. Situaţia devine extrem de gravă, trebuie să părăsim maniera preventivă. Dacă nici asta nu e infracţionalitate… Vedeţi câte resurse, cât pericol”, a declarat Ticlea.

La ISU Buzău e nivel maxim de alertă, toţi angajaţii fiind chemaţi la serviciu, pentru a interveni la acest incendiu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *