VIDEO Israelul a lovit peste noapte forțele de elită Nukhba ale Hamas și casa unui lider al grupării islamiste

0

Armata israeliană a efectuat în noaptea de miercuri o serie de lovituri care au vizat forța de elită Nukhba a Hamas, dar și casa unui lider al grupării islamiste palestiniene, potrivit forțelor aeriene israeliene (IAF).

Avion F-16 al forțelor aeriene israelieneFoto: APFootage / Alamy / Alamy / Profimedia

IAF spune că, „în cursul nopții trecute, a efectuat un val de lovituri care au vizat forțele de elită Nukhba ale organizației teroriste Hamas, lovind centrele de comandă operaționale folosite de agenții care s-au infiltrat sâmbăta trecută în comunitățile din jurul Fâșiei Gaza”.

„Forțele de elită Nukhba sunt formate din teroriști selecționați de către agenți de rang înalt ai Hamas, desemnați să efectueze atacuri teroriste precum ambuscade, raiduri, asalturi, infiltrări prin tuneluri teroriste, precum și tiruri cu rachete antitanc, rachete și lunetiști. Forțele de elită Nukhba – au fost una dintre forțele principale care s-au infiltrat în statul Israel pentru a comite acte criminale de teroare împotriva cetățenilor săi”, se spune într-o postare pe contul de pe platforma X al IAF.

„Mai mult, avioanele IAF au efectuat lovituri contra lui Muhammad Abu Shamla, un lider naval de rang înalt al Hamas în Brigada Rafah. Reședința lui Abu Shamla era folosită pentru a depozita arme navale destinate terorii împotriva statului Israel”, a mai transmite sursa citată.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *