VIDEO Lituania vrea să interzică accesul în tramvaie și trenuri pentru persoanele care nu s-au vaccinat antiCovid. Planul a declanșat proteste – Coronavirus

Proteste violente au avut loc marţi noapte în capitala lituaniană Vilnius împotriva noilor restricţii planificate anti-coronavirus, potrivit agenţiei de presă BNS, citată miercuri de DPA. Protestele, care s-au soldat cu 10 poliţişti răniţi şi 26 de arestări, au avut loc ca răspuns la propunerile guvernului ce limitează utilizarea transportului public doar pentru cei care au fost vaccinaţi împotriva coronavirusului.

Conform acestui plan, cei care refuză să fie vaccinaţi nu vor mai putea folosi tramvaiele, trenurile sau autobuzele în ţară.

Aproximativ 5.000 de persoane s-au adunat marţi seară în faţa clădirii parlamentului din Vilnius.

Poliţiştii au intervenit când mulţimea a început să blocheze ieşirile parlamentului după o sesiune legislativă. Potrivit BNS, sticle şi petarde au fost aruncate forţând poliţia să folosească gaze lacrimogene pentru a dispersa mulţimea. Ambulanţele şi vehiculele poliţiei au fost de asemenea lovite cu pietre. (Sursa: Agerpres)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *