VIDEO Moment inedit la Chișinău: Deputații l-au declarat mort pe un scriitor aflat în viață / Greșeala a fost sesizată la scurt timp după minutul de reculegere – Subiectele zilei

Moment jenant în parlamentul de la Chișinău după ce deputații au ținut un moment de reculegere în memoria unui scriitor de peste Prut deși acesta este în viață și conștient, relatează ProTV Moldova.

Parlamentarii au ținut momentul de reculegere pentru autorul Spiridon Vangheli după ce deputata și fostul premier al Republicii Moldova Zinaida Greceanîi de la Partidul Socialiștilor a anunțat decesul acestuia.

„Stimați colegi, sunt nevoită să vă aduc la cunoștință, cu mare regret, că a decedat și marele Spiridon Vangheli. Vă propun, din păcate, să păstrăm un minut de reculegere”, a afirmat Greceanîi.

Ședința a continuat după momentul solemn până când un alt deputat a solicitat 5 minute mai târziu verificarea informației la ministerul sănătății, afirmând că există informații contradictorii despre starea de sănătate a lui Spirdon.

Ministrul interimar al sănătății Tatiana Zatic a luat cuvântul și a dezmințit informația.

„Vin cu o noutate îmbucurătoare, domnul Spiridon Vangheli este viu, este transferat din secția terapie intensivă în departament la, este sub control, monitorizăm în continuare starea de sănătate a lui”, a afirmat aceasta.

„Să ne ierte domnul Spiridon Vangheli și să ne bucure încă mulți ani înainte cu lucrările sale”, a declarat apoi Greceanîi înainte de a cere sancționarea celor care răspândesc false deși ea a fost cea care a făcut anunțul:

„Vă rog să fie sancționați, inclusiv cei din mass-media, care răspândesc știri false”, a spus Zinaida Greceanâi.

Din câte se pare deputata socialistă a preluat informația de pe publicația pro-rusă Sputnik.md, cea care a anunțat decesul autorului, conform rezultatelor căutării Google. Între timp site-ul a șters știrea dar aceasta a rămas încă indexată pe Google, chiar dacă url-ul său duce la o știre inactivă.

O oră mai târziu tot Sputnik publica știrea „Greșeală de neiertat: Parlamentul l-a declarat mort pe Spiridon Vangheli deși e în viață”.


Foto: Screenshot Google Search

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *