VIDEO Nou episod al războiului în social media: Twitter a eliminat un videoclip în care Trump își făcea campanie folosind cazul George Floyd – Esential

Un nou episod al ”războiului” cu Casa Albă. Twitter a decis să elimine mesajul video de campanie în care președintele Donald Trump aducea un tribut lui George Floyd, invocând plângeri privind drepturile de autor, notează Reuters.

Videoclipul, o colecție de fotografii și înregistrări de la proteste, dar și imagini cu violențele care au urmat în primele zile după moartea lui George Floyd, erau suprapuse peste un discurs al președintelui Donald Trump.

Twitter a precizat că videoclipul publicat pe contul de campanie al președintelui Donald Trump încălca politica privind drepturile de autor. “Reacționăm astfel față de plângeri justificate ce ne-au fost trimise de către deținătorul drepturilor de autor sau reprezentanții săi autorizați”, a transmis compania social media.

Clipul de 3 minute și 45 de secunde a fost încărcat pe canalul YouTube al candidatului Trump și distribuit apoi pe twitter de către echipa sa de campanie, pe 3 iunie. Videoclipul care poate fi văzut în continuare pe YouTube are peste 60.000 de vizualizări și 13.000 de aprecieri.

Moartea cetățeanului american de culoare George Floyd aflat în custodia poliției a generat ample demonstrații în SUA împotriva rasismului, astfel de manifestări de solidaritate având loc ulterior și în mari orașe europene. În primele zile de proteste, pe lângă oamenii care au mărșăluit pașnic au existat și acte de vandalism și atacuri asupra magazinelor. Trump a amenințat că va dispune intervenția armatei.

Twitter a intrat în conflict cu Donald Trump în urmă cu câteva săptămâni când a decis să marcheze postările sale cu avertismentul ”verificați faptele”, mesajele liderului de la Casa Albă vizând votul prin corespondență. De atunci, conflictul a luat amploare, Trump semnând și un ordin exectiv prin care cerea modificarea legislației astfel încât companiile social media să poată fi date în judecată mult mai ușor. ​

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *