VIDEO Nou protest al femeilor în Belarus: Mai multe persoane au fost reținute / O femeie de 73 de ani, simbol al protestelor din ultimii 30 de ani, ține piept forțelor de ordine – International

Sute de femei au ieșit din nou sâmbătă în centrul capitalei Belarusului pentru un nou marș de protest antiguvernamental. Poliția a reținut cel puțin șase persoane, dar o femeie în vârstă de 73 de ani, devenită simbol al protestelor din ultimii 30 de ani, ține piept forțelor de ordine, opunându-se reținerii oamenilor.

Poliția din Belarus a reținut cel puțin șase persoane sâmbătă la începutul protestelui antiguvernamental din Minsk, a relatat un martor Reuters.

Nina Baginskaya, care a ieșit pentru prima pentru a protesta în 1988 și a fost reținută de zeci de ori, potrivit Voices from Belarus, este văzută cum se oprește în fața unui vehicul al forțelor de ordine pentru a împiedica mașina să înainteze cu protestatari.

De asemenea, o nouă înregistrare video o arată pe femeie cum se opune propriei rețineri și se ceartă cu forțele de ordine în scandările celorlalți protestatari.

De o lună, manifestaţii săptămânale reunesc în fiecare duminică peste 100.000 de persoane la Minsk împotriva realegerii considerate frauduloase a lui Aleksandr Lukaşenko pe 9 august.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *