VIDEO Noul ministru PSD al Finanțelor, atac dur la Nicușor Dan, pe tema subvenției pentru termoficare cerută de la guvern: Nu avem nicio vină pentru faptul că cineva nu e gospodar – Administratie Locala

Noul ministru PSD al Finanțelor, Adrian Câciu, a lansat un atac dur, vineri, la adresa primarului general al Capitalei, Nicușor Dan, care a cerut Guvernului o subvenţie de 968 de milioane de lei pentru gigacalorie: “Sunt bucureștean și trăiesc aceeași dramă ca și dvs și nu avem nicio vină pentru faptul că cineva nu e gospodar, că n-are bani sau că cineva nu-l finanțează”.

Câciu a spus că va trebui să discute “foarte serios și aplicat” cu Nicușor Dan, iar o decizie privind subvenția pentru gigacalorie ar ptea fi luată după 10 decembrie.

  • “Trebuie să ne vedem cu Nicușor Dan. E foarte simplu să spunem că alocăm bani.
  • Primăria Capitalei are bani. Un primar gospodar putea să mute prin hotărârea CGMB, să rezolve problemele pe baza rectificăilor interne.
  • Noi avem cum să alocăm acești bani, dar va trebui să avem o discuție foarte corectă și aplicată cu dl primar general pentru că este vorba despre oameni. Sunt bucureștean și trăiesc aceeași dramă ca și dvs și nu avem nicio vină pentru faptul că cineva nu e gospodar, că n-are bani sau că cineva nu-l finanțează.
  • După această minivacanță – pentru că unii probabil nu sunt la muncă, vorbesc despre primari, mai ales despre Nicușor Dan – vvom avea o idscuție cu miniștrii de resort și cu dl primar general, care trebuie să înțeleagă un lucru: banii de la bugetul de stat vin, dar banii aceia trebuie folosiți nu pentru a sta în conturi prost distribuiți”, a susținut ministrul PSD, la finalul ședințeei de guvern.

Primarul general al Capitalei, Nicoşor Dan a anunţat, vineri, în şedinţa CGMB, că propune ca, începând de la 1 decembrie 2021, preţul pe care bucureştenii să îl plătească pentru gigacalorie să fie 280 de lei. PNL şi PMP a fost de acord cu această propunere, potrivit edilului, însă USR şi PSD nu sunt de acord.

Până la o hotărâre a Consiliului General al Municipiului București, care să stabilească tarifele pentru populaţie, bucureştenii vor plăti cât plătesc din 2011, adică 164 de lei pe gigacalorie, a afirmat el, adăugând că speră că Guvernul va veni cu un sprijin pentru subvenţie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *