VIDEO O femeie a supraviețuit după ce a stat 6 zile sub dărâmăturile unui bloc prăbușit în China

O femeie a fost salvată joi în oraşul Changsha din centrul Chinei, după ce a supravieţuit timp de şase zile sub dărâmăturile unei clădiri care s-a prăbuşit în 29 aprilie, scrie presa chineză, citată de de EFE.

Femeia, captivă sub dărâmături 132 de ore înainte de a fi salvată, este cea de-a zecea supravieţuitoare a dezastrului care s-a soldat până în prezent cu cinci morţi, în timp ce alte zeci de persoane sunt date dispărute.

Echipa de salvare a detectat semne de viaţă prin metode tradiţionale, lovind obiecte, strigând sau cu ajutorul câinilor dresaţi, utilizând totodată mijloace speciale de intervenţie, precum drone sau detectori de semne vitale, a explicat Liang Buge, expert al echipei de intervenţie.

Cel puţin nouă persoane au fost arestate în legătură cu prăbuşirea imobilului, printre care proprietarul clădirii, acuzat de nerespectarea reglementărilor de construcţie şi de comiterea altor infracţiuni. În imobilul de opt etaje, în care fuseseră făcute modificări de structură, funcţionau magazine, un restaurant, o cafenea, un hotel de familie şi mai multe apartamente, potrivit agenţiei oficiale de ştiri Xinhua, scrie Agerpres.

În ultimii ani, în China s-au prăbuşit mai multe imobile, precum hotelul din provincia Fujian, în martie 2020, când şi-au pierdut viaţa 29 de persoane, sau o altă clădire din zona turistică Jiangsu, unde au murit 17 persoane, în iulie anul trecut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *