VIDEO Președintele Venezuelei îndeamnă femeile să facă fiecare câte șase copii, ”pentru binele țării” – International

Președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a îndemnat femeile să dea naștere a câte șase copii ”pentru binele țării”, în contextul în care țara se confruntă cu o criză economică, relatează BBC.

Prezent la un eveniment televizat care promovează planul național de sănătate pentru femei, Maduro le-a spus femeilor să ”dea naștere, să dea naștere”.

Țara se confruntă cu un deficit de hrană și medicamente, pe fondul unei crize economice.

Între 2013 și 2018, 13% dintre copiii Venezuelei erau subnutriți, spune agenția UNICEF.

Lupta pentru putere dintre guvern și opoziția a accentuat și mai tare criza. Liderul opoziției Juan Guaido este considerat liderul legitim al Venezuelei de peste 50 de țări. Dar președintele Maduro, liderul de stânga al țării și care se bucură de sprijinul Armatei din Venezuela, a rămas la putere.

”Dumnezeu să vă binecuvânteze cu șase fete și băieți”, i-a spus Maduro unei femei care a participat la eveniment.

”Fiecare femeie ar trebui să aibă câte șase copii pentru binele țării”, a spus el, adăugând că este ”săptămâna femeii”, o referință la Ziua Internațională a Femeii pe 8 martie.

În contextul crizei economice, o organizație caritabilă a spus în 2018 că a văzut că numărul copiilor abandonați pe stradă sau lăsați la intrarea în clădirile publice a crescut cu 70%.

Guvernul din Venezuela nu a publicat cifre oficiale în anii recenți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *