VIDEO Primele imagini pe timp de zi cu sistemele HIMARS în acțiune: Ucrainenii s-au oprit în mijlocul șoselei să lanseze rachetele

Prima înregistrare video pe timp de zi cu sistemele HIMARS primite de ucraineni din partea Statelor Unite a apărut pe platformele social media, imaginile arătând cum militarii Kievului s-au oprit în mijlocul șoselei pentru a trage cu acestea.

Sisteme HIMARS folosite de ucraineni pe timpul zileiFoto: Captura Twitter

Înregistrarea a fost distribuită de administratorii contului Ukraine Weapons Tracker, aceștia notând că rachetele au fost lansate asupra unor ținte de pe axa Zaporojie, regiune din sudul Ucrainei în care autoritățile de ocupație vor să organizeze un referendum pentru alipirea la Rusia, la fel ca în Herson.

Înregistrarea video arată în mod interesant cum coloana de vehicule militare ucrainene s-a oprit tocmai în mijlocul șoselei pentru a folosi sistemele HIMARS, rachetele fiind probabil lansate dintr-o zonă aflată la o distanță considerabilă de linia frontului.

Imagini cu sistemele HIMARS în acțiune au început să apară pe rețelele de socializare încă de pe 24 iunie însă acesta pare a fi primul exemplu în care ucrainenii s-au simțit suficient de încrezători încât să posteze imagini filmate pe timp de zi când sistemele sunt mai ușor de reperat de către dronele de recunoaștere ale forțelor armate ruse.

Sistemele HIMARS, folosite în sudul Ucrainei, unde se va decide probabil următoarea fază a războiului

Mick Ryan, un general australian în retragere, a explicat luni într-o serie de postări făcute pe pagina sa de Twitter că următoarea bătălie importantă din Ucraina se va da în sudul țării.

Acesta observa de asemenea că forțele armate ucrainene au început să erodeze treptat apărarea rusă din sudul Ucrainei, în special în regiunea Herson.

“Ucraina a fost ajutată în această regiune de apariția unei mișcări de rezistență ucraineană care operează în mai multe zone din sud. Rușii, care și-au concentrat majoritatea capabilității ofensive în est, sunt de asemenea mai vulnerabili în sud”, explică ofițerul australian.

“Frontul sudic este vital pentru Ucraina. Este de o importanță strategică ca o campanie să recupereze teritorii și porturi. Dar, chiar și cu mai multe porturi deschise, Occidentul și Ucraina vor avea nevoie în continuare să găsească o soluție la blocada Flotei Mării Negre a Rusiei”, conchide Ryan.

Urmărește ultimele evoluții din a 131-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *