VIDEO Spitale bombardate în Nikolaev / Forțele ruse, acuzate că folosesc bombe cu dispersie

Trei spitale au fost bombardate de forțele ruse în orașul Nikolaev, în ultimele două zile, conform organizației Medici fără Frontiere, care acuză că în atacuri au fost folosite bombe cu dispersie, scrie BBC.

Pompieri cară un cadavru dupa ce rusii au bombardat o cladire guvernamentala din NikolaevFoto: Bulent Kilic / AFP / Profimedia

Șeful misiunii Medici fără Frontiere în Ucraina, Michel-Olivier Lacharité, spune că spitalele sunt în zone rezidențiale și că ar fi fost atacate cu bombe cu dispersie.

“În momentul exploziei a avut loc o scurgere de gaz. Echipa noastră a încercat să scape de acolo și în timp ce fugeau au văzut pe drum cadavre și oameni răniți”, afirmă el.

Printre unitățile medicale bombardate se află și un spital de copii. Acolo, un proiectil a căzut lângă o ambulanță și a distrus-o, imaginile fiind publicate de guvernatorul din Nikolaev, Vitali Kim.

Și primarul din Nikolaev, orașul port de la Marea Neagră, spunea că localitatea continuă să fie bombardată de forțele ruse, care folosesc muniții cu dispersie, interzise de legislaţia internaţională.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *