VIDEO Stupoare în mass media rusă, după ce Armata Rusiei s-a retras din Lîman. Observația incomodă a unui fost general rus, pentru care i-a fost întreruptă intervenția

0

Rușii au discutat despre „subiectul incomod” al retragerii trupelor din orașul Lîman, regiunea Donețk, care tocmai fusese „anexată” de Putin printr-un decret cu o zi înainte. „Mulți nu vor discuta despre asta, în mod garantat”. ​Deputatul rus Andrei Guruliov, fost comandant adjunct al districtului militar de sud al Armatei Ruse, a spus că problema Rusiei este „sistemul de minciuni constante care merge de sus în jos”.

Andrei Guruliov spune ca recrutii rusi mereu s-au imbatat in taberele de instructieFoto: Captura video

Moderatorul Serghei Mardan, îl întreabă pe Andrei Guruliov dacă „era inevitabil sau anticipată abandonarea orașului Lîman de către trupele ruse”.

  • – „Ce s-a întâmplat. Nu numai că nu avansăm, dar ne retragem – ce se întîmplă?”, întreabă Mardan.
  • „Nu pot să explică capitularea din Lîman. Sincer, din punct de vedere militar, nu pot explica. Poate că asta este o piatră de hotar nu doar în sensul militar, ci și politic. Sincer nu pot înțelege de ce după atâta timp nu au putut estima cu acuratețe situația, de ce nu au luat decizia de a aduce acolo întăriri pentru a apăra Lîman. Indiferent de cât de eroic au luptat, exista un calcul elementar al capabilităților militare care arăta dacă Lîman poate fi menținut sau nu. Problema noastră este furnizarea constantă de rapoarte pozitive sau le poți numi minciuni constante . Sistemul acesta nu merge de jos în sus, ci de sus în jos”, a răspuns Andrei Guruliov.

Jurnalista americană Julia Davis observă că Andrei Guruliov a fost întreruptă subit în momentul care generalul în retragere a dat vina pe sistemul de minciuni din armata rusă.

Citește și:

VIDEO „Niciodată în viața mea nu am văzut oameni treji în taberele de instrucție militară” – Un general în retragere, despre imaginile cu ruși beți criță mobilizați la război

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *