VIDEO Tabloul lui Banksy care parodiază nuferii lui Monet s-a vândut cu 7,6 milioane de lire sterline – International

„Show me the Monet”, tabloul artistului stradal britanic Banksy, care parodiază nuferii lui Claude Monet, a fost vândut miercuri la Londra pentru 7,6 milioane de lire sterline (8,5 milioane de euro), a anunțat casa de licitații Sotheby’s, potrivit AFP.

„Cinci colecționari hotărâți” s-au luptat aproape nouă minute de licitație online pentru lucrare, estimată inițial între 3 și 5 milioane de lire sterline, înainte ca unul dintre ei să o câștige cu 7,6 milioane, al doilea cel mai mare preț plătit vreodată “pentru o lucrare de Banksy la licitație.

„Banksy evidențiază aici disprețul societății față de mediu în fața exceselor irositoare ale consumismului”, a declarat Alex Branczik, șefu european de artă contemporană la Sotheby’s, care vede în artistul din Bristol ”un vizionar”.

„Show me the Monet” face parte dintr-o serie de tablouri intitulate „Uleiuri brute”, în care artistul s-a distrat parodiind mari clasici ai picturii.

Găsim astfel versiuni după Van Gogh sau Andy Warhol.

„Show me the Monet” nu a reușit să bată recordul stabilit în 2019 de „Parlamentul maimuțelor”, care a ”smuls” 9,9 milioane de lire sterline (11,1 milioane de euro) în timpul unei licitații la Sotheby’s.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *