VIDEO Ucraina: Cel puţin 20 de răniţi după ce Rusia a lovit zone rezidenţiale din oraşul Harkov

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Rusia a efectuat marţi o serie de lovituri aeriene asupra unor zone rezidenţiale din oraşul Harkov, din nord-estul Ucrainei, al doilea ca mărime al ţării, cel puţin 20 de persoane fiind rănite, potrivit autorităţilor locale.

Război în Ucraina: Zonă rezidențială din Harkov, bombardată de rușiFoto: Viacheslav Madiievskyi / Avalon / Profimedia

Oleh Sîniehubov, guvernatorul regional, a precizat că Rusia a lovit zone rezidenţiale din oraşul Harkov de şapte ori pe parcursul zilei de marți, relatează Reuters și News.ro.

Unul dintre locurile lovite a fost un bloc de 20 de etaje din centrul oraşului, au declarat serviciile de urgenţă.

Procurorii regionali au declarat că Rusia a folosit noile sale bombe ghidate UMPB D-30 în acest atac.

Într-un alt loc, cel puţin 15 garaje din apropierea unui bloc de locuinţe au luat foc după ce au fost lovite de bombele ghidate, au adăugat procurorii.

„20 de persoane au fost rănite şi au avut o reacţie de stres acut”, au precizat procurorii. Trei copii se numără printre răniți.

„Aici, unde acum este o grămadă de moloz, a fost casa cuiva până când Rusia a distrus-o”, a declarat ministrul ucrainean de interne Ihor Klîmenko, postând pe Telegram o imagine cu unul dintre locurile vizate de bombardamente.

Harkov, al doilea oraş ca mărime din Ucraina, şi regiunea înconjurătoare sunt de mult timp ţinta atacurilor ruseşti, dar loviturile au devenit mai intense în ultimele luni, lovind infrastructura civilă şi energetică.

De la sfâşitul săptămânii trecute, regiunea Harkov este vizată de o nouă ofensivă rusă, care deschide o nouă linie de front.

_____

spot_imgspot_img