VIDEO Un oficial ucrainean face o paralelă între Putin și Nicolae Ceaușescu

0
1

Anton Gerașcenko, consilier la Ministerul de Interne de la Kiev, a scris pe rețelele de socializare că speră ca Putin să aibă un final asemănător cu al lui Nicolae Ceaușescu.

Vladimir PutinFoto: Adrien Fillon / Zuma Press / Profimedia Images

Gerascenko a distribuit imagini video de la revoluția din 1989 din România, care se încheie cu momentul de pe 25 decembrie în care Elena și Nicolae Ceaușescu sunt împușcați, după ce au fost acuzați de genocid.

„O altă paralelă istorică. Cândva, sper că în curând, rușii îi vor face ceva similar lui Putin, așa cum românii au făcut cu Ceaușescu”, a scris el lângă videoclip.

Comentariul lui Gerașcenko a fost făcut vineri spre sâmbătă, deci la câteva ore după ce Vladimir Putin a semnat decretele de anexare a patru regiuni ucrainene, printre care și Zaporojie, unde un convoi de vehicule ce transportau civili ucraineni a fost lovit în timpul unui atac cu rachetă efectuat de forţele ruse. Cel puțin 30 de oameni au fost uciși în acel atac.

De altfel, președintele american Joe Biden a cerut de pe 4 aprilie ca Putin să fie judecat într-un tribunal pentru crime de război pentru presupusele ucideri de civili în Bucha, orori care par să se repetat în toate zonele eliberate după capturarea temporară de către ruși.

Citește și:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here