VIDEO Virgil Popescu: Îmi doresc ca 5G să-l facem cu un partener euro-atlantic, nu cu Huawei – Telecom

Virgil Popescu, ministrul economiei, energiei și mediului de afaceri, consideră că rețelele 5G ar trebui realizate cu parteneri euro-atlantici, nu cu cei chinezi. “Îmi doresc ca și partea de 5G să fie tot cu un partener euro-atlantic, nu îmi doresc 5G cu Huawei, iar 5G fără partea de telecomunicații nu se poate”, a declarat Virgil Popescu într-un interviu pentru HotNews.ro, făcând referire la decizia luată de statul român de a renunța la partenerii chinezi în cazul proiectului reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă, în favoarea unor potențiali parteneri euro-atlantici.

Întrebat despre posibilitatea ca Nuclearelectrica să participe la procesul de achiziție a Telekom, ministrul a spus că reprezentanții companiei nu au discutat cu el acest lucru.

“Cu mine nu a discutat acest lucru și nu cred că s-ar fi apucat să facă acest lucru fără să discute cu Ministerul Economiei, principalul acționar”, a spus ministrul. Acesta spune că nu știe de unde a apărut această știre. “Nu știu de unde a apărut această știre. De altfel, am auzit că și Hidroelectrica…Nici în partea cealaltă nu am discutat”, a spus ministrul.

Întrebat dacă exclude posibilitatea ca Nuclearelectrica și Hidroelectrica să achiziționeze Telekom, ministrul a răspuns: În general nu exclud nimic, dar nu am discutat acest lucru.

Vezi și

  • VIDEO Virgil Popescu: O treime din necesarul de măști este asigurat din producția internă, iar la biocide 100% / Utilajele din China nu sunt la parametri normali

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *