VIDEO ”Yeaaaah!” Cum au doborât ucrainenii un elicopter de atac rusesc Alligator cu un lansator anti-tanc

Date:

Pe rețelele sociale au apărut imagini cu o unitate a armatei ucrainene care a reușit să doboare un elicopter de luptă rusesc Ka-52 cu ajutorul unui sistem portabil Stugna-P.

Super-elicopter rusesc de luptă, doborât cu o rachetă anti-tancFoto: Captura Twitter

În imagini se vede și se aude cum un operator ce gâfâie, probabil din cauza grabei cu care a pornit sistemul de operare al Stugna-P, stabilește ținta, și reglează tirul după lansarea rachetei ce este menită să străpungă blindaje de tanc. ”Yeaaaah!”, strigă militarul după ce Alligator-ul este doborât. Lovitura ar fi fost executată de militari din Brigada 95 de Asalt Aerian din armata ucraineană.

Ka-52 este un puternic elicopter de atac manevrat de un echipaj de doi piloți, experții militari estimând că Forțele Aeriene Ruse dețineau circa 70 de astfel de aparate înainte de invazie. Armata ucraineană a anunțat că a doborât mai multe astfel de aparate.

Stugna-P este un sistem portabil anti-tanc semi-automat ce lansează rachete ghidate cu laser și are posibilitatea de corectare ulterioară, cu ajutorul unui joystick, a traseului rachetei, lucru observat și în clipul de mai sus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related