VIDEO Zeci de mii de oameni au protestat într-un marș antirasist la Washington DC, la 57 de la istoricul discurs al lui Martin Luther King ”Am un vis” – International

Zeci de mii de oameni au participat vineri în Washington DC la un merș pentru a denunța rasismul, în ziua în care se marchează și 57 de ani de la Marșul din Washington, când Martin Luther King Jr. a susținutul binecunoscutul discurs ”Am un vis” , relatează Reuters.

”Poate că ați ucis visătorul, dar nu puteți ucide visul”, a spus vineri liderul pentru drepturi civile Al Sharpton mulțimii.

Activiști și politicieni au susținut discursuri, inclusiv Kamala Harris, nominalizată candidată din partea democraților la funcția de vicepreședinte, care a apărut într-un video înregistrat. Mulți s-au referit la John Lewis, care de asemenea a vorbit la marșul din 1963, dar și la importanța votului de la alegerile din noiembrie și despre legăturile dintre activismul pentru drepturile civile ale persoanelor de culoare, pentru drepturile persoanelor cu dizabilități și pentru drepturile persoanelor LGBT și împotriva violențelor cu arme.

”În atât de multe moduri, stăm astăzi împreună în umbra simbolică a istoriei, dar face istorie împreună chiar acum”, a spus Martin Luther King al III-lea, fiul lui Martin Luther King Jr.

Americanii mărșăluiesc împreună, mulți pentru prima oară, și cere schimbare structurală reală și de durată”, a adăugat acesta.

Marșul vine după protestele iscate de uciderea lui Geroge Floyd,care a murit după ce un ofițer de poliție s-a așezat cu genunchiul pe gâtul său, dar și după ce Jacob Blake, un alt afroamerican, a fost împușcat de mai multe ori în fața copiilor săi în Kenosha, Wisconsin. Deși Blake a supraviețuit, avocații spun că acesta este paralizat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *