VIDEO Zelenski îl critică pe primarul Kievului, Vitali Kliciko, într-un rar moment de dezaprobare

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Președintele Volodimir Zelenski l-a criticat vineri pe primarul Kievului pentru modul în care s-a organizat în înființarea de adăposturi de urgență pentru a-i ajuta pe cei fără energie și căldură după atacurile rusești, relatează Reuters.

Volodimir ZelenskiFoto: Captura video

În urma loviturilor de rachete rusești împotriva sistemului de generare a energiei, Ucraina a înființat mii de „centre de invincibilitate” unde oamenii pot sta la căldură și pentru a avea acces la apă, internet și conexiuni de telefonie mobilă.

Zelenski a spus că primarul Kievului, Vitali Kliciko, și oficialii săi nu au făcut suficient pentru a ajuta.

„Din păcate, autoritățile locale nu au avut rezultate bune în toate orașele. În special, există o mulțime de plângeri la Kiev… Ca să fiu delicat, este nevoie de mai multă muncă”, a spus el, spunând că nivelul serviciilor disponibile în multe centre din Kiev nu a fost suficient de bun.

„Vă rugăm să fiți atenți – oamenii din Kiev au nevoie de mai mult sprijin… mulți dintre ei au rămas fără curent de 20 sau chiar 30 de ore. Ne așteptăm la muncă de calitate de la primărie”.

Zelenski i-a criticat și pe cei despre care a spus că au mințit în rapoartele lor oficiale, dar nu a oferit detalii. Până acum au fost înființate peste 4.000 de centre.

Remarcile au fost neobișnuite, deoarece Zelenski a căutat să cultive o imagine a unității naționale în timpul războiului și, de obicei, să îi laude pe oficiali.

Kliciko, un fost boxer profesionist în vârstă de 51 de ani, a fost ales primar al Kievului în 2014. Nu a existat nicio reacție imediată din partea biroului său.

spot_imgspot_img