VIDEO Zelenski: Toţi cei responsabili de această teroare împotriva Ucrainei să ştie – cât încă mai sunt în viaţă – că justiţia învinge

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, sâmbătă, într-un discurs de Ziua Forţelor Speciale, că justiţia va învinge, ceea ce trebuie să ştie „fiecare criminal rus”, toţi cei responsabili „de această teroare împotriva Ucrainei”.

Volodimir ZelenskiFoto: Handout / AFP / Profimedia

„Astăzi – în regiunea Doneţk. Chasiv Yar, Kramatorsk, Sloviansk, Druzhkivka, Kostiantynivka. Cu războinicii noştri, cu eroii noştri. Am felicitat şi am avut onoarea de a felicita personal, de a strânge mâna şi de a premia luptătorii Forţelor pentru Operaţiuni Speciale cu ocazia zilei lor profesionale. Ei se află întotdeauna în cele mai fierbinţi zone ale frontului, în cele mai importante, speciale sarcini. Şi acum este la fel – lângă Bahmut, am ajuns la ei. Le-am mulţumit băieţilor pentru puterea şi eroismul lor, pentru profesionalismul lor şi pentru apărarea extrem de profesionistă a Ucrainei. Forţele pentru Operaţiuni Speciale înseamnă un asemenea eroism despre care este imposibil de povestit detalii. Abia după ani de zile. Băieţii administrează lovituri deosebit de tangibile teroriştilor ruşi”, a spus președintele Volodimir Zelenski, potrivit News.ro.

„Ceea ce putem vorbi acum, desigur, este participarea la operaţiuni cheie de luptă. Bahmut în special, Avdiyivka, Krasnohorivka, Maryinka. Soledar. Împreună cu toată lumea, au apărat Kievul şi Hostomel, și Bucha, și Irpin, și Moschun, şi Makariv. Insula Şerpilor – de asemenea, SOF împreună cu serviciile de informaţii, împreună cu grupul Alpha şi Marina. Kinburn, Herson. Acum – eliberarea Staromayorske, acesta este de asemenea un rezultat al SOF în special”.

Liderul de la Kiev a precizat că 17 luptători din Forţele Speciale au primit titlul de Erou al Ucrainei de la începutul războiului, 13 dintre ei post mortem. „Pe parcursul războiului, 17 luptători ai Forţelor pentru Operaţiuni Speciale au primit titlul de Erou al Ucrainei. Treisprezece dintre ei, din păcate, post mortem. În total, 2.520 de luptători SOF au primit distincţii de stat. Vă mulţumim, luptători, pentru rezultatele voastre pentru Ucraina, pentru tot poporul nostru! Vă mulţumim pentru blazon, este o adevărată onoare! Şi încă o dată vă doresc cel mai important lucru – victoria! Victorie asupra răului rusesc”.

„Dnipro. Lucrările la locul unde a avut loc atacul cu rachete de ieri au fost finalizate încă de dimineaţă. Nouă persoane au fost rănite, inclusiv doi copii şi adolescenţi. Tuturor li s-a acordat ajutorul necesar. Pentru fiecare astfel de atac, pentru toată teroarea rusă, inamicul va simţi cu siguranţă forţa justiţiei. Nu vom uita şi nu vom ierta nimic şi pe niciunul dintre ei. Astăzi marcăm una dintre cele mai josnice şi crude crime ale Rusiei, Olenivka. Uciderea deliberată, planificată în prealabil, a războinicilor capturaţi din Azov. Fie ca fiecare pierdere a Rusiei să fie o răsplată pentru răul său şi fie ca fiecare ocupant, fiecare criminal rus, toţi cei responsabili de această teroare împotriva Ucrainei şi a ucrainenilor să ştie – cât încă mai sunt în viaţă – că justiţia învinge. Ucraina va învinge!”, a mai spus Zelenski.

____

spot_imgspot_img