Violeta Alexandru, mesaj către Inspecția Muncii: Nu blocați companiile, nu faceți exces de zel – Coronavirus

Ministrul muncii Violeta Alexandru spune că a cerut Inspecției Muncii să se adapteze noii realități. Inspecția muncii să urmărească sesizările angajaților și să defășoare controale unde este cazul, însă fără a face exces de zel. “Mesajul meu a fost foarte clar pentru cei care fac control: lăsați oamenii să muncească, nu blocați companiile, ajutați-le să treacă, cât de ușor posibil, peste această perioadă. Nu faceți exces de zel”, a scris Violeta Alexandru pe Facebook. Ministrul acuză USR București că răspândește știri false.

Aceasta a precizat că nu exclude să apară și probleme reale care reclamă intervenția Inspecției Muncii și în aceste cazuri este datoria acestei instituții să verifice dacă se respectă drepturile angajaților. “Dacă sunt sesizări ale angajaților care reclamă posibile încălcări ale legii de acum 2-3 luni, fără nicio legătură cu epidemia de coronavirus, nu se pot ignora”, a spus Violeta Alexandru.

Aceasta a mai spus că de ieri a văzut în mediul online o întreagă campanie care vorbește despre abuzuri ale ITM București. A cerut detalii de la cei care au promovat mesaje în online, dar nu i-au fost oferite. “Cei ce au lansat aceste mesaje fie și-au șters postările fie au refuzat să ofere detaliile din care să rezulte abuzurile, perioada în care s-ar fi făcut, etc. Fac un apel la USR București care răspândește aceste știri să ofere date în concret sau să se oprească de la a mai genera știri false!”, a spus ministrul muncii.

Ministrul a precizat că se poate flexibiliza programul de muncă – fiecare angajator trebuie să își organizeze echipa în consecință. Se poate apela la soluția muncii la domiciliu, în sistemul public (fiind vorba de bani publici) urmând să se verifice îndeplinirea sarcinilor/respectarea prevederilor legale, în condițiile asumate cu angajatul. Însă nu toate activitățile din sistemul public se pot presta de la domiciliu și nu toate instituțiile publice pot trimite toți angajații să lucreze de la domiciliu.

“În mediul privat, știe cel mai bine angajatorul, pentru că este primul care vrea eficiență în condițiile în care la mijloc sunt banii lui, ce rezultate să aștepte de la angajatul căruia i-a permis să lucreze de la domiciliu. Pentru acești oameni contează rezultatul muncii nu procedurile tip pontaj pe hârtie. Sunt convinsă că și ei sunt conștienți că trebuie să adaptăm procedurile la realitate, astfel încât să se respecte și minime reguli privind siguranța/securitatea în muncă a angajaților (mai cu seamă în situații cum este cea prezentă, generată de epidemie)”, a mai spus ministrul.

Mesajul Violetei Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *