Vitrine de cofetărie: ce trebuie să știi despre ele

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Un comerț de succes în industria alimentară este imposibil fără echipamentele frigorifice și de afișaj adecvate pentru fiecare tip de afacere. Iar când vorbim de produse de cofetărie cu atât mai mult.

Aceste echipamente mențin orice desert în stare corespunzătoare și previn deteriorarea produselor. 

Vitrinele de cofetărie îți permit să prezinți produsele într-o lumină favorabilă, crescând astfel interesul clienților de toate vârstele pentru ele. Dacă sunt frumos aranjate vor crea poftă și vor atrage clienții, ceea ce va crește veniturile unității respective.

Găsim acum la distribuitori vitrine frigorifice pentru cofetărie ce se pot pune în magazine de profil, dar și în supermarketuri, cantine, cafenele și restaurante, pentru etalarea produselor de tip desert gata preparate. Poate să fie vorba de mici capodopere de patiserie dulci, prăjiturele, torturi, bomboane, fursecuri cu cremă și multe alte bunătăți. O asemenea vitrină specială trebuie să mențină o temperatură optimă pentru asigurarea prospețimii dulciurilor pe toată perioada până la vânzare. 

Metode de răcire a unei vitrine cu produse de cofetărie              

Modurile de răcire ale interioarelor vitrinelor de cofetărie pot să fie statice sau dinamice.

Metoda de răcire statică distribuie aerul rece folosind un evaporator poziționat în partea de jos a blatului de stocare, de obicei în spatele unui panou decorativ de camuflaj.  

Cu această metodă se răcește doar blatul de bază, iar apoi, în funcție de nivelul unde se află rafturile, diferența de temperatură crește. În aceste modele de vitrine de cofetărie este posibilă aranjarea unei varietăți de produse care necesită grade diferite pentru conservare.

Metoda ventilată de răcire oferă rapid vitrinelor de cofetărie temperatura de care au nevoie produsele stocate în interior și o menține în tot compartimentul, indiferent de înălțimea unde se află un raft sau altul, datorită circulației forțate a aerului. Acest efect este oferit de niște ventilatoare speciale. Diferențele de temperatură, chiar dacă există, nu depășesc  2 – 4 grade Celsius. Metoda dinamică de răcire are totuși și un mare dezavantaj: este posibilă deteriorarea produselor fără ambalaj.

Vitrine speciale de cofetărie

În afară de vitrinele de cofetărie orizontale, binecunoscute de toată lumea, fiind cele mai întâlnite în practică, mai există și alte echipamente frigorifice pentru stocarea unor astfel de produse.

Vitrinele de blat (tejghea) sunt considerate foarte confortabile pentru angajați, deoarece nu necesită spațiu suplimentar și pot fi instalate pe tejghele în bufete și în magazine de cartier, unde gama de produse de cofetărie este prezentată în cantități mici, pentru un plus de variație a mărfurilor alimentare ce se comercializează.

Vitrinele de cofetărie verticale sub forma de dulapuri de răcire prezintă produse de patiserie și deserturi foarte frumos și au în plus și avantajul că ocupă o suprafață minimă, pornind de pe la 60 x 60 cm. Astfel de vitrine sunt de obicei vitrate pe trei sau chiar pe toate patru laturile, au rafturi fixe sau rotative ori, dacă ne referim la anumite modele, se rotesc ele însele în jurul unui ax sau pe o platformă.

Decorarea vitrinelor reci de cofetărie cu lumina ledurilor

Iluminarea de fundal este de obicei setată din unghiul superior. Unele modele de vitrine de cofetărie au iluminare separată, pe fiecare raft. Se folosesc lămpi/ benzi cu leduri care au proprietăți dovedite de economisire a energiei electrice și care împiedică încălzirea zonei interne a echipamentelor frigorifice respective.

Astfel, printr-o iluminare inspirată, se oferă cea mai frumoasă și completă prezentare a gamei de produse de cofetărie. Și asta, fără îndoială, atrage clienți și crește profiturile companiei comerciale respective.

Alegerea vitrinei de cofetărie

Soluțiile de design pentru proiectarea vitrinelor de cofetărie surprind prin diversitatea lor. 

Ca orice alt echipament profesional, o vitrină frigorifică de cofetărie nu este prea ieftină. 

De aceea, pentru ca achiziția să aibă succes și să îndeplinească cerințele propuse, în procesul de selectare a acestui tip de echipamente, trebuie să se acorde atenție următoarelor criterii: 

  • Design. O vitrină de cofetărie ar trebui să se potrivească armonios în interiorul unității și să nu iasă în evidență neplăcut din punct de vedere vizual. Pentru magazine mai ales, este mai bine să se cumpere un model de vitrină de cofetărie în același stil ca și restul echipamentelor frigorifice existente deja. 
  • Iluminarea inteligentă. Acest lucru mărește viziunea de ansamblu asupra produselor expuse și îmbunătățește perceperea acestora de către clienți. 
  • Locul amplasării. Pentru unitățile mici HoReCa, este mai bine să alegi o vitrină de tejghea, iar pentru cele medii și mari, în afară de cele orizontale, una sau mai multe vitrine de cofetărie verticale vor fi extrem de spectaculoase pentru clienți.
  • Preț. Acesta depinde de originalitatea designului, de calitatea materialelor, de iluminare, de tipul de răcire.

Dacă vrei să cumperi o vitrină frigorifică de cofetărie de calitate, magazinul online TC Romania Crown Cool îți oferă o gamă largă de echipamente profesionale din această categorie. Livrarea se realizează în toate orașele României, fără probleme.

Intră pe tcromania.com pentru detalii și comenzi!

spot_imgspot_img