“Viziunea că va vinde acest activ unei firme private este una proastă” – Capital

Deputatul PNL Dâmboviţa Gabriel Plăiaşu susține că a efectuat o vizită la combinat alături de o delegație. El susține că angajații erau pregătiți să reînceapă producția. Totul era pregătit, iar activitatea putea să înceapă oricând, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

“Într-o încercare disperată de rezolvare a problemei, undeva la începutul anului, am mers la combinat împreună cu o delegaţie, să vedem la faţa locului dacă oamenii ăia erau pregătiţi să reînceapă producţia. Ce vă spun acum este trist, dar adevărat: cuptorul ăla e pregătit, e revitalizat complet, modernizat şi poate să înceapă producţia şi mâine.

Erau pregătiţi la 1 ianuarie să înceapă activitatea şi cu o piaţă de desfacere asigurată, pentru că e nevoie de ce producea COS Târgovişte. Am văzut cu ochii mei acel cuptor. Este, din păcate, trist”, a spus Plăiaşu.

Ministerul Economiei, vinovat de falimentul COD Târgoviște

În ceea ce privește vinovatul, deputatul PNL susţine că ministrul Economiei, Claudiu Năsui (USR), putea lua o decizie prin care combinatul să fie salvat, însă el a decis să vândă acest activ unei firme private.

“Viziunea domnului ministru Năsui că va vinde acest activ unei firme private, că el nu vrea să vină să naţionalizeze COS Târgovişte, este una proastă, din punctul meu de vedere. I-am făcut o întrebare, din calitatea mea de deputat, domnului ministru şi am primit un răspuns, în sensul a ceea ce vă zic: să avem răbdare că privatizăm. Iată că nu a venit nimeni să intre acolo.

Şi vă spun că după modelul Oltchim Râmnicu Vâlcea, acolo unde statul a preluat o societate comercială în faliment, a avut ce vinde statul mai departe, după ce l-a pus pe profit din nou Aşa se putea face şi la COS Târgovişte. O preluare de creanţă în contul statului român, revitalizam activitatea de acolo şi statul putea după 3-4 ani, după ce aducea zona respectivă pe profit, să scoată nişte bani frumoşi la bugetul de stat. Din păcate, am ratat acest moment. Repet, vina este la Ministerul Economiei”, a afirmat deputatul PNL Gabriel Plăiaşu.

Amintim faptul că pe data de 30 iunie, Tribunalul Dâmbovița a decis intrarea în faliment a COS Târgovişte. Totodată, deși guvernanţii au avut un plan de salvare a combinatului, acesta nu a mai fost pus în practică.

NEWS 2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *