Vlad Voiculescu, despre pacientul de la Balș găsit carbonizat în baie abia după câteva ore: Cu siguranță, personalul din spital nu are nicio vină – Esential

​​Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat sâmbătă, referindu-se la pacientul de la Balș găsit carbonizat în baie după câteva ore, că este vorba, probabil, de o greșeală la intervenție, responsabilitatea fiind a IGSU, în niciun caz a personalulului spitalului.

„Dacă vorbim de un lucru care nu a mers bine la intervenție, cu siguranță personalul din spital nu are nicio vină. Probabil e o greșeală la intervenție, lucru asta e mai degrabă în competenta IGSU de stabili”, a spus el.

„Am intrat acolo…Nu noi am ajuns primii, au fost echipele de intervenție, pompierii, ISU. Și la cercetarea la fața locului s-a găsit și un al patrulea cadavru. Nu pot să-mi explic chestiunea asta. Nu știu ce explicații să vă dau”, a declarat procurorul de caz.

Un incendiu a izbucnit vineri, în jurul orei 5.00, la parterul Institutului Matei Balș din București, care tratează bolnavi cu COVID, iar focul a cuprins patru saloane în care erau internați pacienți cu forme de COVID medii și severe, ținuți pe mască de oxigen. Trei bolnavi au murit carbonizați, iar o a patra victimă a decedat după ce manevrele de resuscitare au eșuat. La câteva ore, o altă persoană – a cincea victimă – a fost găsită carbonizată în baie. Peste 100 de pacienți au fost evacuați, fiind transferați în alte pavilioane ale unității medicale și la alte spitale din Capitală. Este a doua tragedie care se produce într-un spital din România în interval de cîteva luni, după incendiul din noiembrie de la secția ATI a Spitalului Județean de Urgență din Piatra Neamț, unde au murit 10 oameni.
Ministerul Sănătății a anunțat sâmbătă că unul dintre pacienții transferați de la Matei Balș a decedat la Spitalul Universitar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *