Vladimir Putin: Căsătoria nu este posibilă decât între un bărbat și o femeie – International

Președintele rus Vladimir Putin a declarat joi că o căsătorie nu este posibilă decât între “un bărbat și o femeie”, susținând ideea de a fixa acest principiu în Constituția țării, scrie AFP.

“O căsătorie este o uniune între un bărbat și o femeie”, a afirmat Putin, în cadrul unei întâlniri cu grupul de lucru format de Kremlin pentru a analiza reforma constituțională propusă în ianuarie de șeful statului.

“Este o idee bună și trebuie să fie susținută. Trebuie acum să reflectăm de ce manieră să fie formulată și unde”, a adăugat el, după o propunere a deputatei conservatoare Olga Batalina de a fixa în Constituție faptul că guvernul trebuie să susțină “valorile familiale tradiționale”.

Olga Batalina a susținut că noțiunea de familie este în prezent în pericol din cauza tentativelor de a introduce noi termeni precum “părinte numărul 1” și “părinte numărul 2”.

“Nu e o fantezie, este o realitate în mai multe țări”, a argumentat Batalina, care face parte din partidul Rusia Unită și care a susținut activ în trecut legea care interzice “propaganda homosexuală” în țară.

“În ceea ce privește părinte numărul 1, părinte numărul 2 (…), atât timp cât voi fi președinte, nu le vom avea. Vom avea tata și mama”, a comentat Vladimir Putin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *