Vladimir Putin salută „marele profesionalism” al lui Larry King / Interviul dat acum 20 de ani, la puțin timp după venirea la putere a liderului rus – VIDEO – International

Preşedintele rus Vladimir Putin a salutat memoria şi „marele profesionalism” al jurnalistului american Larry King, care a murit sâmbătă şi care l-a intervievat în mai multe rânduri, a anunţat Kremlinul, potrivit Agerpres.

„Preşedintele a apreciat mereu marele său profesionalism şi autoritatea sa jurnalistică indiscutabilă”, a declarat purtătorul de cuvânt al şefului statului rus, Dmitri Peskov, citat de agenţia de ştiri Ria Novosti.

Larry King a fost în special autorul unui interviu devenit celebru cu Vladimir Putin în 2000, la câteva luni după venirea sa la putere şi la puţin timp după naufragiul submarinului Kursk.

La momentul respectiv, preşedintele rus a fost foarte criticat pentru modul în care a gestionat drama care a dus la moartea celor 188 de membri ai echipajului.

Larry King l-a întrebat în acest context pe Vladimir Putin: „Spuneţi-mi vă rog, ce s-a întâmplat cu submarinul?”. Cu un surâs sfidător, liderul rus i-a replicat lapidar: „S-a scufundat”.

Mulţi în Rusia i-au reproşat această scenă, cu atât mai mult cu cât la momentul dramei el nu şi-a întrerupt imediat vacanţa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *