Vor fi dați în judecată – Capital

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen transmite un avertisemnt dur către Ungaria. Anunțul acestei avine în contextul legii anti-LGBT.

Astfel, în cazul în care Ungaria nu va corecta această lege, va suporta consecinţe. Mai exact, potrivit președintei CE, Bruxelles-ul ar putea deschide o procedură de infringement cu privire la încălcarea dreptului european, care poate duce la o sesizare a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene şi la sancţiuni financiare.

De menționat este faptul că, legea controversată din Ungaria ar urma să intre în vigoare joi.

Potrivit șefei CE, legea folosește protecția copiilor și este o scuză pentru discriminarea oamenilor din cauza orientării lor sexuale,a cest lucru fiind unul rușinos.

Comisia Europeană vrea să dea în judecată Ungaria 

„Această lege pune homosexualitatea pe picior de egalitate cu pornografia. Această lege folosește protecția copiilor, căreia îi suntem dedicați cu toții, ca o scuză pentru a discrimina oamenii din cauza orientării lor sexuale. Această lege este rușinoasă. Contrazice profund valorile fundamentale ale Uniunii Europene, protecția minorităților, demnitatea umană, egalitatea și respectarea drepturilor omului.

Dacă Ungaria nu pune lucrurile la punct, Comisia va folosi puterile cu care este învestită în calitate de garant al tratatelor”, a spus von der Leyen în plenul Parlamentului European, la Strasbourg.

De menționat este faptul că, în calitate de gardian al tratatelor UE, executivul comunitar poate lansa o procedură de încălcare a dreptului european (infringement, n.red.), ceea ce poate duce la sesizarea Curţii de Justiţie a UE şi ulterior la sancţiuni, relatează Agerpres.

Amintim faptul că, premierul ungar Viktor Orban, care se va confrunta cu alegeri parlamentare anul viitor, a devenit tot mai radical în privinţa politicilor sociale, într-o autoproclamată luptă de a apăra în faţa liberalismului occidental ceea ce el susţine că sunt valorile creştine tradiţionale ale Ungariei.

În ceea ce privește noua lege, Guvernul de la Budapesta susține că aceasta nu îi vizează neapărat pe homosexuali ci urmăreşte, de fapt,  protecţia copiilor, ai căror părinţi ar trebui să joace rolul principal în educaţia lor sexuală.

NEWS 2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *