Vrei să ai un un ten mai tânăr? TOP 4 lucruri simple însă esențiale de care să ții cont

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Oricine își dorește un ten cu aspect mai tânăr. Acest lucru însă nu depinde doar de cremele sau tratamentele faciale. Pentru a avea un ten cu aspect tânăr, e nevoie ca acesta să fie sănătos. Poți obține un ten sănătos prin obiceiuri alimentare și de îngrijire sănătoase și constante. 

Iată 4 aspecte importante pentru un ten tânăr

  • Alimentația 

Chiar dacă efectele nu sunt imediate, o alimentație sănătoasă este importantă pentru întreg organismul. De multe ori, cauzele unui ten problematic sunt legate de o alimentație necorespunzătoare. 

E important să știi dacă ai intoleranțe la anumite alimente precum gluten sau lactoză. Ele pot crea dezechilibre în corp, iar acestea de multe ori se văd pe tenul tău. 

De asemenea, asigură-te că te hidratezi suficient, deoarece acest lucru este esențial în menținerea nivelului de hidratare al tenului. Încearcă să bei minim 2 litri de apă pe zi pentru câteva zile și vei vedea că această schimbare se va vedea pe tenul tău, devenind mai luminos și mai hidratat. 

  • Produsele de îngrijire

Produsele de îngrijire pe care le folosești pot avea efecte benefice sau nu pentru tenul tău. În primul rând, este important să știi ce tip de ten ai: uscat, sensibil, cu exces de sebum, matur, etc. Odată ce știi ce tip de ten ai, trebuie să fii atent la nevoile acestuia și să folosești produse corespunzătoare. 

De asemenea, este important să utilizezi produse naturale, pentru a nu strica bariera protectoare a tenului cu compușii chimici din diverse cosmetice. De exemplu, accesează verlin.ro pentru a găsi cosmetice naturale, potrivite pentru tipul tău de ten. Încearcă să fii constant în rutina ta și vei vedea efectele benefice ale cosmeticelor naturale atât pe termen scurt, cât și pe termen lung. 

  • Relaxarea

Un alt factor important ce îmbunătățește aspectul tenului tău este relaxarea. Vei observa că odată ce ești stresat, tot corpul tău reacționează, iar acest lucru se vede și pe ten. 

Încearcă să mergi din când în când la saună, masaj sau să ieși la o plimbare în natură. Vei vedea cum ușor ușor tenul tău va fi mai luminos și cu aspect mai sănătos. 

De asemenea, un somn bun poate să transforme un ten palid, devitalizat în unul cu aspect tânăr. Apariția cearcănelor, pungilor sub ochi și paloarea tenului pot fi cauze ale lipsei de somn. Ai grijă la acest aspect și vei vedea cum tenul tău va fi radiant. 

  • Eliminarea factorilor de îmbătrânire 

Poți încerca pe cât posibil să te protejezi de factorii de îmbătrânire, fără prea mari eforturi. Unul dintre cele mai importante aspecte este protejarea împotriva razelor solare. Este cunoscut faptul că protecția solară previne ridurile premature, petele pigmentare sau apariția diverselor afecțiuni ale pielii. Este recomandat să folosești protecție solară indiferent de anotimp, nu doar în concediu la mare. 

De asemenea, expunerea la ecranele digitale poate afecta negativ tenul, deoarece lumina albastră nu este una naturală. 

Așadar, pentru a avea un ten tânăr, trebuie să ai grijă la mai multe aspecte precum alimentația, produsele cosmetice utilizate, un somn bun și protejarea de factorii de îmbătrânire. Dacă ai grijă la aceste aspecte și ești constant, vei vedea că tenul tău va arăta mai bine ca niciodată. 

Sursa foto: unsplash.com

spot_imgspot_img