Vrei să cumperi Bitcoin? Iată ce trebuie să știi!

Mulți critici speculează că Bitcoin este o tendință trecătoare care se apropie de sfârșit. Dimpotrivă, Bitcoin – și cripto-tehnologiile în ansamblu – par a fi o parte centrală a viitorului.

Pentru a obține o viziune mai precisă a viitorului Bitcoin, putem începe prin a ne uita la trecutul și prezentul său.

Istoria Bitcoin

Bitcoin a fost creat în 2008 de un om necunoscut care operează sub pseudonimul „Satoshi Nakamoto”. Nakamoto nu a fost niciodată identificat, dar mai multe persoane au fost suspectate că ar fi el, cel mai vizibil fiind un bărbat australian numit Craig Wright care a susținut public că este el în 2016.

De atunci, pe parcursul unui deceniu, valoarea unui singur Bitcoin a crescut de la 0,01 dolari la 6 300 dolari (începând cu iulie 2018).

Deși Satoshi Nakamoto a fost prima persoană care a creat cu succes o criptomonedă viabilă, nu a fost primul  care a încercat. Alții încercaseră să creeze monede online, dar niciunul nu reușise. Un exemplu este „bit gold”, un precursor al Bitcoin, care a fost formulat în 1998 de Nick Szabo – un om care mai târziu ar fi suspectat că ar fi adevăratul Satoshi Nakamoto.

Au existat multe evoluții notabile în Bitcoin de-a lungul timpului. Mai jos este o scurtă cronologie care prezintă principalele aspecte principale.

2009: Bitcoin este făcut public și începe procesul de „minerit”.

2010: Prima tranzacție Bitcoin a avut loc pe un forum Bitcoin. Până în acest moment, Bitcoin-ul a fost exploatat doar.

2011: Bitcoin atinge paritatea cu dolarul (SUA) în februarie și apoi îl depășește rapid. Până în iunie, 1 Bitcoin valorează 31 USD. Primii concurenți de pe piața Bitcoin – cunoscuți colectiv sub numele de „altcoins” – încep să apară.

2013: Prețul unui Bitcoin a ajuns la 1000 USD. În acest moment, începe să scadă și scade până la aproximativ 300 USD. Banca Populară Chineză interzice instituțiilor financiare din China să gestioneze tranzacțiile Bitcoin.

2014: Guvernul SUA confiscă 29.000 de Bitcoins de pe Silk Road, o piață online de droguri, și apoi le scoate la licitație. Microsoft începe să accepte plăți în Bitcoin.

2015 – 2016: Valoarea unui Bitcoin crește până la 770 USD până în iunie 2016. Ethereum, unul dintre cei mai de succes succesori ai Bitcoin și a doua cea mai mare criptomonedă prin capitalizare de piață, este lansat.

2017: Prețul Bitcoin crește pe măsură ce cererea crește și urcă de la mai puțin de 1000 USD la aproape 20.000 USD până la sfârșitul anului.

2018: Prețurile s-au redus după ianuarie, scăzând cu peste 50% până în aprilie. S-a speculat că această toamnă se datora lansării unei piețe futures Bitcoin.

Utilizări Bitcoin

Bitcoin are multe utilizări practice, inclusiv:

·           Ca vehicul de investiții

·           Pentru a face cumpărături cu un anonimat mai mare

·           Pentru a transfera bani la nivel internațional fără a suporta taxe scumpe

·           Pentru a cumpăra bunuri online cu un cost de tranzacție redus

Cum poți cumpăra bitcoin?

·           Ca plată pentru bunuri şi servicii.

·           Cumpără bitcoini de la un exchange de Bitcoin.

·           Schimbă bitcoini cu cineva din apropierea ta.

Cumpără bitcoin – Poți de asemenea să îți faci un cont anonim de monede virtuale și să cumperi astfel dreptul de proprietate asupra monedelor virtuale prin bursă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *