Vrei să închiriezi un depozit sau o hală? Află 7 aspecte pe care nu te-ai gândit să le verifici înainte

0

Depozitul și spațiul industrial pot varia de la depozitare și producție la distribuție. Fiecare proprietate industrială pe care o alegi va avea propriile cerințe și obligații, așa că asigură-te că înțelegi utilizarea facilității și adresează proprietarului sau agentului imobiliar toate întrebările la care vrei răspuns clar, pentru a te asigura că acel depozit de inchiriat satisface nevoile tale.

Iată câteva aspecte pe care vrei să le cunoști, legate de un depozit sau un spațiu industrial, înainte de a le închiria

Încălzire, ventilație și aer condiționat

Majoritatea clădirilor industriale nu sunt livrate cu astfel de sisteme complete. Dacă alegi să le aibă, ești responsabil pentru instalarea propriei unități. În multe cazuri, ajungi să închiriezi un spațiu care anterior a fost închiriat de altcineva și care a instalat și utilizat o astfel de unitate. Deoarece nu știi dacă respectivul locatar a întreținut în mod corespunzător unitatea, încearcă să eviți să îți asumi responsabilitatea pentru o unitate potențial neglijată.

Negociază cu proprietarul că vei plăti pentru un contract de întreținere pentru a menține proprietatea unității existente menținută, cu toate acestea, dacă unitatea are nevoie de o reparație sau o înlocuire majoră, proprietarul ar trebui să fie tras la răspundere. 

Înainte de a semna contractul de închiriere, solicită întotdeauna proprietarului să inspecteze și să repare unitățile de încălzire, ventilație și aer condiționat (dacă este necesar) și să certifice în scris că sunt în stare bună de funcționare.

Cheltuieli de funcționare

Asigură-te că înțelegi ce este și ce nu este inclus în costurile de funcționare și ce pot fi excluse (de exemplu, reparațiile acoperișului). Costurile de operare includ în general impozite, asigurări și întreținere. Trebuie să știi cât va plăti proprietarul și de ce vei fi responsabil tu, ca și chiriaș.

Cantitatea de metri pătrați

Unii proprietari calculează în mod diferit suprafața pătrată. Asigură-te că știi cum își fac calculele și ce includ. În mod ideal, dorești doar să plătești pentru suprafața pătrată utilizabilă, care este spațiul real pe care îl ocupi.

Unii proprietari vor încerca să includă zona de sub liniile de picurare ale clădirilor, iar unii vor alege să calculeze din exteriorul zidului față de mijloc sau interior.

Parcarea depozitului sau zona de parcare

Parcările necesită întreținere, iar unii proprietari încearcă să îi facă pe chiriași să plătească pentru asta. Reparațiile și întreținerea ar trebui să fie responsabilitatea proprietarului, deoarece reprezintă o cheltuială pe termen lung și face parte din calculele viitoare ale valorii proprietății. Pentru ce este parcarea? Cine o va folosi cel mai mult? Trebuie să poți parca camioane sau vehicule peste noapte? Dacă da, asigură-te că ai posibilitatea de a face acest lucru.

Întreținerea proprietății

Asigură-te că știi de ce este responsabil proprietarul și de ce veți fi responsabil. Gunoiul va fi în general cheltuiala ta.

Zone de încărcare

Vei primi sau livra produse cu camioane de tip UPS? Dacă da, vei avea nevoie de un doc de încărcare ridicat și de un teren de camion suficient de mare pentru a manevra 18 roți. Ai nevoie de capacitatea de a conduce camioane sau alte vehicule în depozit? 

Oricum ar fi, asigură-te că întrebi dacă proprietatea industrială are ceea ce ai nevoie sau dacă proprietarul este dispus să instaleze acele lucruri. 

Electricitatea

Asigură-te că acea hala de inchiriat Brasov are suficientă putere electrică pentru nevoile tale. Ai nevoie de putere trifazată? Dacă tu sau proprietarul nu știți ce este disponibil, un electrician sau un inginer electric poate evalua clădirea. Vrei să te asiguri că acel spațiu are suficientă intensitate și putere, verifică totul înainte de a descoperi că este prea târziu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *