Vrei să îți amenajezi casa așa cum ți-ai dorit întotdeauna? TOP 3 recomandări de care să ții cont

Când vine vorba de amenajarea interiorului casei, acesta este un întreg proces și necesită acordarea unui timp destul de mult. Mulți oameni aleg să paseze acest job unui profesionist din domeniu, însă acest lucru poate fi făcut și de către noi dacă dorim. Cum majoritatea dintre noi vrem să avem o casă cu mult bun gust și care să se potrivească cu stilul nostru, trebuie să ținem cont de câteva lucruri. Dacă vrei să afli  care sunt acestea, citește în continuare acest articol și află care sunt  recomandările pe care le poți adopta chiar pentru locuința ta. 

TOP 3 recomandări de care să ții cont

  1. Alege culorile potrivite și joacă-te cu ele

Culorile pe care alegi să le pui în casa ta vor avea un mare impact asupra ta. Este important să alegi culori care îți vor stârni stări pozitive atunci când le vezi, precum galben sau chiar portocaliu. Evită să folosești culori precum negru, turcoaz sau chiar verde închis, acestea îți vor afecta starea de spirit fără să știi. În schimb, alege să te joci cu culorile și să nu ai toți pereții casei cu aceeași nuanță. Alege culori care pot ieși din tipar, dar care totodată să se potrivească cu stilul tău. Creează desene și modele diferite pe pereți și alege să faci ceva unic în casa ta.

2. Dușumeaua este o alegere importantă

Da, să ții cont de faptul că alegerea dușumelei este la fel de importantă ca alegerea culorilor pereților și ca alegerea mobilierului. Trebuie să alegi ceva ce va fi totodată complementare cu stilul ales de către tine, dar și ceva care o sa fie trainic. Fiind o achiziție costisitoare, trebuie să cumperi de prima dată materiale care să fie calitative. Sigur nu vei dori ca în fiecare an să îți schimbi parchetul. Chiar dacă există multe opțiuni pe piața actuală, o recomandare ar fi un parchet triplustratificat de la Valprest Parchet unde poți găsi numeroase modele de culori și diferite materiale din care poți alege: stejar, arțar, nuc sau fag. Alege din modele care au nuanțe închise, acestea vor contrasta extrem de bine restul casei și vor da o nota de eleganță.

3. Alege iluminatul potrivit

Lumina pe care o ai în casă este un factor pe care trebuie să îl analizezi. Chiar dacă pe timpul zilei în casă există destulă lumină naturală, atunci când vine seara trebuie să te bazezi pe iluminatul artificial. Din acest motiv, trebuie să alegi corpuri pentru lumină care să se îmbine perfect cu design-ul de interior ales și care totodată să îți facă plăcere să îl folosești. În loc să alegi simplele aplici pe care le vezi la magazinele de specialitate, poți opta pentru un candelabru modern și colorat.

Așadar, să îți amenajezi casa când vine vorba de designul de interior poate fi un lucru simplu, mai ales dacă ții cont de ceea ce trebuie și dacă alegi materialele calitative.

Sursă foto: Unsplash.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *