Vremea face ravagii în România! S-a emis Cod Roşu pentru mai multe localităţi. Mesaj Ro-alert – Capital

Vremea rea face ravagii în România. Un mesaj Ro-Alert a fost transmis vineri după-amiaza locuitorilor din oraşul Cugir şi cinci comune din judeţul Alba, zone pentru care a fost emisă o avertizare meteorologică cu cod roşu, fiind aşteptate averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, grindină şi vijelii.

Vremea face ravagii

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, zonele vizate de codul roşu sunt: Cugir, Săsciori, Şugag, Pianu, Gârbova şi Câlnic. „A fost transmis mesaj Ro-Alert locuitorilor din zona afectată”, au precizat reprezentanţii ISU Alba.

Fenomenele vizate sunt averse torenţiale care vor depăşi 40-50 de litri pe metru pătrat, frecvente descărcări electrice, grindină,vijelii.

În urma precipitaţiilor abundente înregistrate joi şi vineri, la nivelul judeţului Alba au fost înregistrate pagube în mai multe localităţi.

Alertă meteo ANM

În Ocoliş au fost avariate 20 de case, au fost inundate aproximativ 30 de gospodării şi un operator economic (bar), fiind salvate 4 persoane, dintre care o femeie însărcinată.

În Runc, o alunecare de teren a afectat o casă, iar în Vidolm, un autoturism a fost luat de apă şi o casă inundată. În oraşul Zlatna, mai mulţi copaci au căzut pe DN 74, iar la Almaşu Mare, arbori au ajuns pe carosabilul de pe DJ 705.

În oraşul Abrud, au fost, de asemenea, două case inundate. În oraşul Câmpeni, trei drumuri au fost blocate de arbori doborâţi de vânt şi o curte inundată. În Bistra, o stradă a fost blocată de un arbore doborât de vânt şi două curţi inundate. Alte două curţi au fost inundate în Roşia Montană. În urma acestor evenimente nu s-au înregistrat victime.

Pentru înlăturarea efectelor vremii nefavorabile, pompieri din cadrul ISU Alba intervin cu motopompe pentru evacuarea apei din zonele inundate. Pentru gestionarea situaţiei, în teren acţionează şi personal din cadrul IPJ Alba, IJJ Alba, SGA Alba, Salvamont, Crucea Roşie, echipaje ale societăţii de distribuţie a energiei electrice, precum şi reprezentanţi ai autorităţilor locale.

NEWS 2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *