Washingtonul condamnă ”cu vehemenţă” atacul ucigaş de la Elad, în Israel

0

Şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken, a condamnat joi “cu vehemenţă” atacul “oribil” care a făcut trei morţi în aceeaşi zi în centrul Israelului, potrivit unui comunicat al Departamentului de Stat, notează AFP.

Secretarul de Stat al SUA, Antony BlinkenFoto: Alex Brandon / AFP / Profimedia

“Este un atac oribil, care a vizat femei şi bărbaţi nevinovaţi, deosebit de odios într-un moment în care Israelul îşi sărbătorea Ziua Independenţei”, a declarat secretarul de stat, dând asigurări că Statele Unite sunt “ferm” alături de aliatul lor israelian, scrie AFP preluat de Agerpres.

Consilierul pentru securitate naţională de la Casa Albă, Jake Sullivan, a afirmat, de asemenea, că Statele Unite sunt “îngrozite” de atac.

“Ca întotdeauna, suntem alături de Israel atunci când se confruntă cu această ameninţare teroristă”, a adăugat el.

Atacul, care a făcut trei morţi şi patru răniţi, a lovit Elad, situat la periferia Tel Avivului, un oraş cu 50.000 de locuitori, printre care mulţi evrei ultra-ortodocşi.

Poliţia israeliană nu a oferit detalii despre identitatea atacatorilor şi circumstanţele atacului, comis într-un moment în care Israelul îşi sărbătorea joi cea de-a 74-a aniversare, potrivit calendarului ebraic.

Antony Blinken a discutat în aprilie cu lideri israelieni şi palestinieni pentru a le cere “să pună capăt ciclului de violenţe”, după escaladarea observată în special pe Esplanada Moscheilor în Ierusalimul de Est, al treilea loc sfânt al islamului, dar şi cel mai sacru loc al iudaismului sub numele său de Muntele Templului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *