webPR: Campania ECOTIC “Orașe Curate” se întoarce și anul acesta în Siret și Rădăuți – Mediu

Luna noiembrie a acestui an aduce în atenția publicului campanii de colectare care se vor desfășura în toată țara. „Orașe Curate”, campania itinerantă ECOTIC, dedicată colectării echipamentelor electrice și electronice uzate din mediul urban, se desfășoară în Siret și Rădăuți, simultan.

Între 18 și 22 noiembrie 2019, ECOTIC în parteneriat cu Primăria Orașului Siret și S.C. Servicii Comunale Siret și, totodată, în perioada 18 și 29 noiembrie 2019, în parteneriat cu Primăria Municipiului Rădăuți și S.C. Servicii Comunale Rădăuți, încurajează cetățenii din Rădăuți și Siret să predea corect spre reciclare deșeuri de echipamente electrice și electronice.

Centrul de colectare Siret:

  • Parcarea Casei de Cultură, cu program de luni până vineri între orele 08:00 – 16:00

În data de 22 noiembrie, o echipă a Servicii Comunale Siret se va deplasa pentru colectarea de la domiciliu a echipamentelor voluminoase, însă cetățenii vor trebui să se programeze la numărul de telefon: 0734.117.880.

Centrul de colectare Rădăuți:

  • Strada 1 Mai, nr 4-6, Rădăuți, cu program de luni până vineri între orele 08:00 – 15:00

Pentru colectarea de la domiciliu a echipamentelor voluminoase cetățenii pot suna la numerele de telefon: 0230.563.495 sau 0230.563.496. O echipă S.C. Servicii Comunale Rădăuți se va deplasa vineri 29.11.2019 și va ridica DEEE-urile de la domiciliu.

Pentru predarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice între 10 – 35 kg cumulate, participanții primesc un tichet cadou în valoare de 10 lei, iar pentru peste 35 kg de deșeuri cumulate, vor primi un tichet cadou în valoare de 20 lei.

România, în calitate de țară membră a UE, are obligația să atingă o țintă de colectare de 45% a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) până în anul 2020. În acest sens, ECOTIC continuă eforturile de conștientizare în rândul populației.

„Încercăm să aducem conceptul de colectare separată a deșeurilor reciclabile în majoritatea orașelor din România. Prin intermediul acestor campanii încurajăm locuitorii din Siret să predea în mod selectiv deșeurile care pot fi reciclate, în special deșeuri de echipamente electrice și electronice, și, implicit, să protejeze mediul înconjurător” declara Dl.Paul – Cezar Perlanovschi, Director Servicii Comunale Siret.

„Prin actuala campanie dorim să informăm și să conștientizăm publicul rădăuțean asupra importanței colectării selective. Încurajăm rădăuțenii să predea în mod corect deșeurile de echipamente electrice și electronice, le punem la dispoziție o solutie viabila si comoda de colectare, sperând ca acest comportament să fie preluat și în ceea ce privește colectarea altor tipuri de deșeuri” declară Sorin Zvolinski, din partea Servicii Comunale Radauti.

„Orașe Curate” este campania ECOTIC care urmărește acest obiectiv în mediul urban. Alături de autoritățile publice și de mediu local, ECOTIC a informat și continuă să informeze locuitorii din zeci de orașe din toată țara asupra necesității colectării DEEE, punând la dispoziție puncte de colectare specializate.

În anul 2018, ECOTIC a desfășurat 53 de campanii de colectare și conștientizare, care au informat peste 320.000 de persoane.

Pentru mai multe detalii: www.ecotic.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *