Xi Jinping: „Suntem pregătiți să consolidăm parteneriatul energetic cu Moscova”

În fața „riscurilor și provocărilor externe”, China și Rusia „au consolidat comunicarea și cooperarea, promovând proiecte importante de cooperare și demonstrând rezistența puternică a cooperării energetice bilaterale”.

Xi JinpingFoto: Noel Celis / AFP / Profimedia

Într-un mesaj trimis celui de-al patrulea Forum energetic chino-rus, președintele chinez Xi Jinping remarcă „perspectivele ample ale parteneriatului de coordonare strategică globală în noua eră” dintre cele două țări – relatează Il Fatto Quotidiano, citat de Rador.

China, relatează la rândul său rețeaua televiziunii publice chineze CCTV, „este dispusă să colaboreze cu Rusia pentru a construi un parteneriat mai strâns, menit să promoveze dezvoltarea energiei curate și verzi”.

Relațiile dintre China și Rusia în sectorul energetic reprezintă „piatra de temelie” a cooperării dintre cele două țări, a mai transmis Xi Jinping în discursul său la cel de-al patrulea Forum Rusia-China, după cum informează agenția rusă TASS.

„Interacțiunea energetică dintre China și Rusia este piatra de temelie a cooperării practice dintre cele două țări și o forță eficientă în protejarea securității energetice globale”, se arată în discursul președintelui Xi Jinping, citit de prim-vicepremierul Consiliului de Stat al Republicii Populare Chineze, Han Zheng.

___

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *