Yamaha MT07: satisfactie din plin

Esti o fire vesela si distractiva, care ii place spiritul de aventura si senzatii tari traite la maxim? Atunci, iti propunem noua versiune a minunatei, atleticei si incredibilei motocicletei Yamaha MT07. Cu aceasta, ai toate sansele sa traiesti momente de neuitat si sa te bucuri de fascinantele peisaje de la Cheile Dobrogei sau de la Cota 1400.

O motocicleta ca o bufnita

Yamaha MT07 ti se potriveste mai ales daca esti pasare de noapte si alegi sa circuli pe inserat. Iata de ce? In 2021, modelul de generatie urmatoare MT-07 va primi o caroserie noua distinctiva, cu admisii de aer sub forma de aripioare si un far nou, compact, cu LED, care proiecteaza o lumina cu aspect futurist, in formă de Y, considerat stilul de semnatura pentru cele mai recente modele Hyper Naked. Iar motorul rafinat, compatibil cu EU5, ofera un raspuns si mai liniar, cu o nota mai indrazneata in zona de esapament.

Ghidonul mai lat, conic, din aluminiu, asigura viraje mai usoare si control sporit pentru pozitia de pilotaj, in timp ce discurile frontale duble, mai mari, de 298 mm asigura o franare mai puternica.  Instrumentele LCD inversate, precum si manetele de control negre si semnalizatoarele cu LED compacte pun in evidenta specificatiile de top si valoarea maxima din clasa sa.

Un motor puternic

Yamaha MT07 este echipata cu un motor cool de 2 cilindri, in 4 timpi, racit cu lichis DOHC si 4 supape. Acesta are o capacitate cilindrica de 689 cmc si dezvolta un cuplu maxim 67,0 Nm (6,8 kg/m) la 6.500 rotatii/minut. Este echipat cu un sistem de ungere, un carter umed, in timp ce ambreiajul este umed, prezentand un disc multiplu. In ceea ce priveste sistemul de aprindere, sistemul de transmisie este unul electric. Pe de alta parte, transmisia finala este formata dintr-un angrenaj constant, cu o cutie de viteze din 6 trepte.

Alte specificatii tehnice

Yamaha MT 07 are un sistem de distributie pe lant, un carburator pe injectie de carburant, sistem suspensie fata compus din furci telescopice si un sistem suspensie spate format din bascule. Astfel, avem o suspensie de tip brat. Sistemul de franare este unul extrem de performant, in sensul ca frana fata are un disc dublu hidraulic Ø 282 mm, in timp ce frana spate are un monodisc hidraulic avand diametrul de 245 mm.

Anvelope premium

Si ca totul sa fie perfect, cireasa de pe tort o reprezinta, farad oar si poate, anvelopele. Aceasta au o calitate impecabila. Yamaha MT07 are anvelope Tubeless pe fata de 120/70 ZR 17M/C(58W), iar pe spate este echipata tot cu o anvelope Tubeless de 180/55 ZR 17M/C(73W).

In concluzie, cu peste 125.000 de unitati vandute, MT-07 ocupa prima pozitie in clasa Hyper Naked de cand a fost lansata. Cu un motor CP2 690 cmc, cu cuplu generos, șasiu compact si agil si versatilitate excelenta, este aproape imposibil sa nu te indragostesti de unul dintre cele mai vandute modele Yamaha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *