Zeci de victime după un cutremur de 6,4 grade în vestul Nepalului

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Cel puțin 22 de persoane și-au pierdut viața și alte zeci au fost rănite după ce un cutremur puternic cu magnitudinea de 6,4 a lovit vineri seară vestul Nepalului. Seismul a fost resimțit și la New Delhi, în India, relatează Reuters.

Kathmandu, NepalFoto: Sunil Sharma / Zuma Press / Profimedia

Centrul național de seismologie din Nepal a informat că seismul s-a produs la ora locală 23:47 (20:02 în România), în districtul Jajarkot din provincia Karnali. Jajarkot se află la aproximativ 500 de kilometri vest de capitala Kathmandu.

Un oficial local a precizat prin telefon agenției Reuters că are cunoștință de cel puțin 20 de răniți care au fost transportați de urgență la spital. „Și eu mă aflu afară. Adunăm informații, însă din cauza nopții și a frigului este mai dificil să le obținem din zonele izolate”, a spus el.

Media locale au transmis imagini cu fațadele prăbușite ale unor case de cărămidă cu mai multe etaje.

Potrivit localnicilor, seismul a fost resimțit și în districtele învecinate, inclusiv până în Kathmandu.

„Case s-au prăbușit. Oamenii au ieșit panicați din locuințe. Mă aflu afară, în mulțimea de localnici îngroziți. Încercăm să aflăm detalii despre pagube”, a declarat de asemenea telefonic pentru agenția Reuters un oficial de poliție.

Unda seismului a fost resimţită până în New Delhi, capitala Indiei, situată la aproximativ 600 de kilometri distanță, relatează Reuters, citând martori din zonă.

spot_imgspot_img