Zelenski: Dacă China se aliază cu Rusia va fi război mondial

0

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a avertizat luni, într-un interviu, China să nu susţină Rusia în războiul declanșat asupra ţării sale, întrucât s-ar ajunge astfel la război mondial.

Volodimir ZelenskiFoto: American Photo Archive / Alamy / Alamy / Profimedia

„Pentru noi este important ca China să nu sprijine Federaţia Rusă în acest război”, a indicat Zelenski în interviul acordat cotidianului german Die Welt, citează Agerpres. „De fapt, aş vrea să fie alături de noi. Dar, deocamdată nu cred că este posibil”, a adăugat preşedintele ucrainean.

„Însă văd o oportunitate pentru China de a face o evaluare pragmatică asupra a ceea ce se întâmplă aici. Pentru că dacă China se aliază cu Rusia, atunci va fi un război mondial, şi nu cred că China îşi dă seama de asta”, a susţinut Zelenski.

„Ucraina va fi mereu pregătită să ajute Republica Moldova”

Referindu-se la Republica Moldova, el a spus că i-a transmis preşedintei Maia Sandu informaţii care sugerează că Rusia ar fi pus la cale o lovitură de stat în Republica Moldova. „Maia Sandu nu mi-a cerut niciodată ajutor, dar mi-a mulţumit pentru informaţii. Ea cunoaşte foarte bine situaţia. Ucraina va fi mereu pregătită să ajute (Republica) Moldova”, a mai afirmat preşedintele ucrainean, în timp ce Kremlinul i-a acuzat pe liderii de la Chişinău că „alunecă în isterie antirusească”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *