Zelenski: Rusia este slăbită. Vom face toate eforturile pentru a-i alunga pe ocupanți

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski a declarat că Rusia este slăbită, dar „ocupanţii au încă echipamente în stoc şi rachete pentru a ne lovi ţara”.

ZelenskiFoto: Profimedia Images via Digi24

”Încă trebuie să luptăm şi să facem toate eforturile pentru a-i alunga pe ocupanţi. Şi o vom face. Ucraina va fi liberă”, a mai spus el în discursul de sâmbătă seară.

Armata Ucrainei a distrus până acum aproximativ 1.000 de tancuri ruseşti, 2.500 de vehicule blindate şi aproape 200 de avioane, a mai precizat liderul de la Kiev.

Lucrările de deminare continuă în zonele de nord, unde forţele ruse au fost alungate, a spus el, raportând că 69% din aşezările dezocupate au acum autoguvernare locală cu drepturi depline.

Zelenski a vorbit recent cu preşedintele francez Emmanuel Macron despre aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană, dar și cu premierul britanic Boris Johnson despre ultimele evoluții.

Sâmbătă, președintele Ucrainei s-a întâlnit la Kiev cu purtătorul de cuvânt al președintelui Turciei Ibrahim Kalin, în condițiile în care Recep Tayyip Erdoğan continuă eforturile pentru organizarea la Istanbul a unui summit între Zelenski și Vladimir Putin.

spot_imgspot_img