Zelenski salută pachetul de ajutor adoptat în sfârșit de Congresul SUA: „Va salva mii și mii de vieți”

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Ajutorul american de aproape 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina, adoptat sâmbătă în Congresul SUA, după luni de blocaj, va „salva mii și mii de vieți”, a reacționat președintele ucrainean Volodimir Zelenski, după votul de la Washington.

Volodimir ZelenskiFoto: ABACA / Abaca Press / Profimedia

„Proiectul de lege privind ajutorul vital aprobat astăzi de Camera Reprezentanților va împiedica extinderea războiului, va salva mii și mii de vieți și va ajuta cele două națiuni ale noastre să devină mai puternice”, a scris el pe Zelenski, declarându-se „recunoscător” aleșilor americani.

Camera Reprezentanților din SUA a votat sâmbătă, după luni de întârziere, deblocarea ajutorului militar de 60,84 de miliarde de dolari pentru Ucraina

, într-un moment aproape dramatic pentru forțele Kievului, care se confruntă cu o criză de muniție și arme și pierd teren pe câmpul de luptă în fața Rusiei.

Pachetul de ajutor militar – arme și muniții – pentru Ucraina a fost supus la vot separat. Votul a fost unul covârsșitor în favoare – 311 voturi „pentru” și 112 „împotrivă”. Rezultatul a fost întâmpinat cu aplauze de către democrați, care au agitat steaguri ucrainene.

____

spot_imgspot_img