Zi crucială pentru Liviu Dragnea! Fostul şef al PSD află dacă va fi eliberat – Capital

Fostul şef al PSD, Liviu Dragnea, se va afla astăzi la Tribunalul București. Magistraţii judecă cererea acestuia de eliberare condiționată. Instanța decide definitiv dacă fostul lider PSD pleacă din penitenciar și execută restul pedepsei în libertate sau rămâne în continuare în spatele gratiilor.

Zi decisivă pentru Liviu Dragnea

Astăzi este o zi crucială pentru fostul şef al PSD. Decizia instanței va fi pronunțată cu o zi înainte de împlinirea a doi ani de când fostul lider PSD a fost încarcerat, după condamnarea la 3 ani și 6 luni, în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Cererea trebuia să fie judecată pe 19 mai, dar instanța a amânat-o pe 26 mai pentru că avocata acestuia, Flavia Teodosiu, nu s-a putut prezenta la proces, din motive medicale.

Amănunte din proces

Judecătorul așteaptă și răspunsul la cererea trimisă Penitenciarului Rahova. Cei de la puşcărie trebuie să spună exact câte zile câștig a obținut Liviu Dragnea pentru munca prestată în cei doi ani în care a fost închis, perioadă care se adaugă la zilele de pedeapsă executate.

Dragnea a contestat Tribunalul Bucureşti

Liviu Dragnea a contestat completul de la Tribunalul Bucureşti. Spune că cererea sa nu poate fi judecată obiectiv la Tribunalul București și a cerut ca dosarul să fie trimis unui alt tribunal din țară. Dosarul va fi judecată însă miercuri la Tribunalul București, după ce Curtea de Apel a amânat strămutarea cererii de eliberare condiționată a fostului lider PSD pentru 14 iunie.

Pe 27 aprilie, Judecătoria Sectorului 5 a respins, ca neîntemeiată, cererea de eliberare condiţionată a fostului președinte al PSD Liviu Dragnea, formulată după ce Comisia specială de la Penitenciarul Rahova a constatat că îndeplinește condițiile pentru a fi pus în libertate. Liviu Dragnea este încarcerat în Penitenciarul Rahova din 27 mai 2019.

Judecătoria Sectorului 5 a respins cererea de liberare condiţionată formulată de Liviu Dragnea pe motiv că este ”neîntemeiată” și a stabilit că fostul lider PSD poate formula o nouă solicitare după 27 iunie 2021.

Magistratul de la Judecătoria Sectorului 5 care a decis să nu îl elibereze condiționat pe Liviu Dragnea din Penitenciarul Rahova și-a motivat decizia arătând că nu și-a format convingerea că acesta a dat dovezi temeinice de îndreptare.

Judecătorul a constatat că Liviu Dragnea are fracția de pedeapsă executată, la perioada din 27 mai 2019 adăugându-se 122 de zile care îi sunt considerate ca executate în baza muncii prestate. Instanța a reținut și că fostul președinte al PSD a fost recompensat de opt ori de când este încarcerat.

Magistratul a apreciat că ”scopul pedepsei nu poate fi atins la acest moment prin liberarea petentului” și a adăugat că ”raportat la funcţia de exemplaritate a pedepsei, fiecare cetăţean trebuie să fie conştient de consecinţele la care s-ar expune în cazul încălcării legii penale”.Liviu Dragnea se află în penitenciar din 27 mai 2019, când a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare.

Sursa foto INQUAM / Bogdan Danescu

NEWS 2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *