„Prima Evadare” – Cel mai mare maraton de ciclism din Estul Europei va avea loc in padurile din nordul Capitalei

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

de Departamentul Sport – Mediafax Publicat la: 24.04.2014 14:17 Ultima actualizare: 24.04.2014 14:29

„Prima Evadare” – cel mai mare maraton de ciclism cross-country din Estul Europei si cel mai popular concurs de acest gen din Romania – va avea loc duminica, 11 mai, pe traseul consacrat din padurile situate in nordul Capitalei.

Aproape 2.000 de ciclisti s-au inscris deja la concursul aflat la a sasea editie, iar multi altii sunt asteptati sa se inscrie in zilele premergatoare competitiei. Anul trecut, concursul a adus la start aproape 3.000 de concurenti, depasind toate asteptarile si stabilind un nou record national de participare. Ca si in ceilalti ani, traseul incepe la Academia de Politie din Bucuresti cu punctul de sosire la Snagov.
„Prima Evadare” este un concurs prietenos de ciclism cross-country, care deschide sezonul maratoanelor de ciclism montan din Romania, printr-un traseu usor, fara diferente de nivel. Concursul se desfasoara pe drumuri de tara, prin padurile din nordul Capitalei, pe o distanta de aproximativ 58 de kilometri intre Bucuresti si Snagov. Intreaga distanta de concurs este marcata si prevazuta cu 13 puncte de control si 4 zone de alimentare. Traseul este asistat de Politie si Salvare si este patrulat de oficialii competitiei, de echipe de fotografi si de cameramani. Punctul de sosire este situat pe malul lacului Snagov, in interiorul Complexului de agrement Astoria, marcand locul in care se vor desfasura premierea si tombola.

Impreuna cu partenerii i-Rewind, organizatorii ofera concurentilor o aplicatie prin care este creat un scurt film cu fiecare participant, care poate fi descarcat si distribuit pe retelele sociale. Totodata, in premiera, participantii vor primi prin SMS informari si rezultatul la finish. Iar aplicatia facebook „Prima Evadare” va posta in numele concurentului mesaje automate cu situatia acestuia.
„Editia de anul trecut a concursului Prima Evadare a adunat mai multi participanti si a starnit mai multe ecouri decat sperasem, devenind una din cele mai populare competitii si locul in care cei ajunsi din intamplare pot sa-si descopere o noua pasiune. Am reusit sa facem din Prima Evadare o traditie, un eveniment emblema pentru ciclistii romani amatori, dar si profesionisti. …

spot_imgspot_img