10 cele mai bune seriale americane pentru a învăța limba engleză

Ți-o vor spune mulți – profesorul de cursuri engleză, prieteni, lingviști: poți să înveți limba engleză inclusiv din filmele și serialele tale preferate! Iar faptul că le ai la dispoziție și pe computer, online, facilitează urmărirea lor oricând dorești, oriunde te afli.

Cum te poate ajuta vizionarea unui serial să inveți limba engleză?

Desigur că nu toți reușesc să învețe limba engleză exclusiv dintr-un serial, însă vizionarea constantă a unuia contribuie direct la îmbogățirea vocabularului și dezvoltarea nivelului conversațional al limbii, ajutând la rezultate mai bune după ce participi și la cursuri engleză, în cadrul unei școli/centru specializat.

Atunci când începi să înveți limba engleză de acasă, vei remarca faptul că toate cursurile audio propun o variantă simplificată a limbii, ceea ce înseamnă că învățarea poate fi lentă. Nu este cazul filmelor și serialelor: urmărindu-le, poți să auzi limba rostită de vorbitori nativi, iar dacă inserezi și subtitrarea, poți învăța numeroase cuvinte noi, într-o manieră distractivă.

Ce seriale sunt recomandate pentru învățarea limbii engleze?

Limba engleză o poți învăța din muzică, filme, seriale, acestea fiind cele 10 recomandări de seriale pe care noi le considerăm potrivite:

  • Anii ’70 (That 70’s show)

Este unul dintre serialele savuroase, cu subiecte de interes general – prietenie, iubire, anii de liceu, dar nu înseamnă că poate fi urmărit doar de liceeni, ci din contră. Acțiunea se desfășoară în anii 70, în SUA, fiind astfel o adevărată sursă pentru dobândirea informațiilor despre respectiva perioadă: modă, muzică, evenimente culturale, mișcări sociale (feminism). Vocabularul este ușor de înțeles, accesibil chiar și pentru începători.

  • Fetele Gilmore (Gilmore Girls)

Extrem de îndrăgit, serialul al căror episoade sunt pline de referințe culturale, muzicale, cinematografice și recomandări de lectură, nu are cum să nu abunde în expresii și cuvinte noi, ușor de reținut, grație modului în care se desfășoară dialogul între personaje.

  • Seinfeld

Deși a fost lansat în 1989, Seinfeld încă este de actualitate, prin situațiile care apar în viețile lui Jerry Seinfeld, George Costanza, Elaine Benes și Cosmo Kramer. Limbajul este accesibil, iar episoadele sunt ușor de urmărit.

  • Prietenii tăi (Friends)

E greu de crezut că nu îi vei îndrăgi pe Rachel, Monica, Ross, Chandler, Phoebe și Joey. În toate cele 10 sezoane te vei amuza, vei trăi cot la cot  momentele emoționate cu personajele, fiind serialul perfect pentru a te relaxa după o zi încărcată. În ceea ce privește limbajul, acesta nu este deloc complicat, poți începe să te uiți la primele sezoane cu subtitrare, iar în ultimele poate vei renunța la ea.

  • Cum am cunoscut-o pe mama ta (How I met your mother)

Dacă ți-a plăcut Friends, atunci îți va plăcea și acesta: “Cum am cunoscut-o pe mama ta” este o variantă modernă acestuia, care a avut și încă are mult succes. Serialul prezintă trăirile și întâmplările unui grup de prieteni din New York, iar limbajul nu este deloc dificil, cuprinzând numeroși termeni și vocabularul practic pentru a conversa.

  • Anatomia lui Grey (Grey’s Anatomy)

Este unul dintre cele mai iubite seriale, deoarece fiecare episod include mai multe teme: prietenie, pasiune, iubire, gelozie, viața în general, la care se adaugă numeroși termeni medicali (jargonul specific). Temele abordate te ajută să urmărești ușor limbajul, iar terminologia medicală te va ajuta mai ales dacă ești asistent medical și dorești să asimilezi cât mai multe cunoștințe din domeniu.

  • La birou (The office)

Un serial de comedie american, care este filmat sub forma unui fals documentar, idee care face seria deosebită – toate personajele (toți angajații) știu că sunt filmați. Engleza utilizată este accesibilă, totul desfășurându-se într-o notă amuzantă, iar tu vei putea urmări ușor fiecare episod.

  • Teoria Big Bang (The Big Bang Theory)

Este un serial modern, amuzant, despre viețile a 4 oameni de știință și vecina lor drăguță. Vei urmări cu ușurință aventurile de zi cu zi ale acestora, vocabularul este facil, subiectele variază, iar dialogurile sunt interesante.

  • Familia Simpson (The Simpsons)

Familia Simpson este o serie de desene animate, pe care le pot urmării și adulții. De altfel, limbajul folosit și temele abordate nu sunt chiar cele mai potrivite pentru copii, serialul fiind popular încă din 1989. Dialogurile sunt dense, iar personajele vorbesc rapid, însă chiar dacă vor fi mai greu de urmărit, ai multe de învățat. În fond, procesul de învățare a unei limbi străine are provocările lui.

  • Ozark

Un serial original Netflix (lansat în vara 2017), cuprinde câteva episoade, pe care le vei urmări cu mare interes, datorită temelor moderne abordate: este vorba despre bani, droguri, chestiuni financiare, tactici de manipulare, iar limbajul este clar și ușor de asimilat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *