117 dosare penale, deschise pentru zădărnicirea combaterii bolilor / 329 de persoane au fost amendate pentru că nu au respectat carantina sau izolarea șa domiciliu – Coronavirus

Până sâmbătă au fost deschise 117 dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor în contextul pandemiei de coronavirus în România, anunță Grupul de Comunicare Strategică. Pentru 329 de persoane s-au dat amenzi pentru nerespectarea măsurilor de carantină sau de izolare.

„Până în prezent, prin structurile abilitate ale MAI au fost întocmite 117 dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal. Totodată, Poliția a aplicat 329 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină”, au anunțat reprezentanții GCS, notează Mediafax.

Potrivit acestora, în ultimele 24 de ore, de vineri până sâmbătă, au fost înregistrate 1.501 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 5.704 la TELVERDE (0800 800 358), o linie deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Vezi și:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *